Izraelske odbrambene snage (IDF) potvrdile su da su pronašle tela šest izraelskih talaca u tunelu u Kan Junisu, na jugu Pojasa Gaze.

IDF navodi da će nastaviti da istražuje uzroke smrti talaca, uključujući mogućnost da su ubijeni u izraelskom napadu, prenosi Tajms of Izrael.

Portal dodaje da je izraelska vojska imala tačne obaveštajne podatke koji su omogućili trupama 98. divizije i pripadnicima bezbednosne agencije Šin Bet da stignu do tunela u Kan Junisu i pronađu tela, usred nove ofanzive u gradu.

Tonight, in a courageous military operation, bodies of 6 Israeli hostages were retrieved from Gaza and brought to Israel. Most of the hostages were elderly ( the oldest was 79) and were killed in their captivity.
There are still 109 hostages in captivity.#BringThemAllHomeNow pic.twitter.com/QftPMUPgjB

— Avital Leibovich (@AvitalLeibovich) August 20, 2024

Veruje se da je 105 od 251 taoca koje je Hamas oteo prilikom napada 7. oktobra na Izrael i dalje u Gazi, uključujući i tela 34 taoca za koje je IDF potvrdio da su mrtvi, prenosi N1.

Hamas je krajem novembra oslobodio 105 civila tokom jednonedeljnog primirja, a pre toga su oslobođena četiri taoca.

Vojnici su do sada spasili sedam talaca, a pronađena su i tela 30 talaca, uključujući tela trojice koje je vojska greškom ubila dok su pokušavali da pobegnu od svojih otmičara.

Post Views: 3

Originalni tekst