IZRAELSKA vojska je priznala štetu na osetljivoj bazi kontrole vazdušnog saobraćaja na severu Izraela nakon raketnog napada Hezbolaha u subotu, za koji je libanska militantna grupa rekla da je odmazda za ubistvo lidera Hamasa Saleha el Arurija u Libanu prošle nedelje.

ИЗРАЕЛ ПРИЗНАО УСПЕХ ХЕЗБОЛАХА: Главна база контроле летења оштећена у нападу шиитских милитаната (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Hezbolah je ispalio baraž od više od 40 granata i nekoliko raketa na bazu na vrhu planine Meron, koja se nalazi oko osam kilometara od libanske granice, a u napadu nije bilo žrtava.

Izraelska vojska nije saopštila detalje o šteti, ali su dve radarske kupole pogođene protivtenkovskim vođenim projektilima, prema snimcima koje je objavio Hezbolah.

Portparol izraelske vojske Danijel Hagari rekao je večeras da će šteta na bazi biti popravljena.

Incredible loss to #Israel

Detailed video shows Hezbollah resistance forces carrying out an operation targeting the Israeli Meron Air Control Base in northern occupied Palestine. pic.twitter.com/4OVjbHteIo

— SR – Oppressed (@RupaniGarcon) January 7, 2024

Zahvaljujući prethodnim pripremama, jedinica nastavlja da radi i ima druge rezervne sisteme“, rekao je Hagari na konferenciji za novinare, prenosi Tajms of Izrael.

On je dodao da vojska istražuje incident kako bi sprečila slične napade na osetljivu bazu.

Izraelska vojska je saopštila da je odgovorila na napad bombardovanjem ciljeva Hezbolaha u Libanu, uključujući dva „velika“ vojna kompleksa koja pripadaju toj grupi.

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst