Izraelska vojska potvrdila je u utorak da je započela ograničene, lokalizovane i ciljane napade na ciljeve Hezbolaha u graničnom području južnog Libana.

Izraelska vojska je saopštila da izraelske vazdušne snage podržavaju kopnene snage preciznim udarima na vojne ciljeve. Navode i da se mete nalaze u selima blizu granice i predstavljaju neposrednu pretnju izraelskim zajednicama u severnom Izraelu.

molitva pre ulaska u Liban

Nešto iza ponoći u utorak, objavio je Rojters, ogromne uzastopne eksplozije čule su se širom libanske prestonice Bejruta, prenosi N1.

Ranije je objavljeno da su najmanje dva izraelska projektila pogodila južna predgrađa Bejruta. Izraelska vojska je sat vremena ranije upozorila da će pogoditi određene zgrade u gusto naseljenim južnim predgrađima, tvrdivši da ih naoružana grupa Hezbolah koristi kao objekte i poručila stanovnicima da odu.

Strahovi od kopnene invazije porasli su u ponedeljak s povlačenjem libanskih trupa s granice s Izraelom, a američki zvaničnosnik rekao je da se čini da su izraelski vojnici spremni da uđu u Liban.

Hezbolah je rano u utorak saopštio da je ciljao izraelske trupe koje se kreću preko libanskih pograničnih gradova.

Post Views: 70

Originalni tekst