FUDBALERI Engleske i Slovenije odigrali su nerešeno – 0:0 u 3. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

ИЗНЕНАЂЕЊЕ У ГРУПИ ГДЕ ЈЕ СРБИЈА: Енглеска није победила Словенију (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Pre početka EURO 2024 „Gordi Albion“ je po mnogima bio prvi favorit za osvajanje takmičenja, ali u prve dve utakmice nije pokazao neku preterano kvalitetnu igru.

Tako je bilo i u utakmci protiv Slovenije u kom nije bilo golova. Istina, izabranici Gereta Sautgejta su zatresli mrežu rivala u 20. minutu preko Bukaja Sake, no on je opravdano poništen zbog ofsajda.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U prvom delu utakmice sa dve odbrane se istakao Jan Oblak. Golman Atletiko Madrida je u 31. minutu zaustavio pokušaj Harija Kejna, a potom je u 35. uspeo da ukrti pokušaj Fila Fodena.

Što se tiče statistike u prvom delu susret, „Gordi Albion“ je imao veći posred lopte 74-26%, u šutevima je bilo 4:3 (2:1 u okvir). Englezi su izveli da kornera, a protivnik nijedan.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ništa sadržajnije nije bilo ni drugo poluvreme. Napadala je Engelska, no mnogo pravih prilika nije bilo. Ovaj deo susreta obeležili su žuti kartoni. U beležnici Klermona Turpana nali su se Mark Gejhi i Fil Foden (Engleska), kao i Jaka Bijol (Slovenija).

Iako golova nije bilo neće mnogo zbog toga žaliti izabranici Gereta Sautgejta, jer su sa pet bodova bili prvi u grupi. „Zmajčeki“ su osvojili tri.

Podsetimo, Srbija je eliminisana sa EURO 2024, pošto je odigrala takođe 0:0 sa selekcijom Danske.

BONUS VIDEO: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, nisu se dobro proveli

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)

SRBI PEVALI, A ONDA… Onda su naišli Danci i desilo se – ovo! (VIDEO)

U toku je poslednje, treće kolo uvodne faze Evropskog prvenstva u fudbalu, a Srbija je pred utakmicom odluke: protiv Danske igra „biti ili ne biti“ meč za svoj o(p)stanak na EURO 2024. Uoči tog takmičarskog nastupa desila se jedna zanimljiva scena na ulicama Minhena, grada u kome se i igra pomenuti fudbalski megdan.

25. 06. 2024. u 16:29

Originalni tekst