Basket reprezentacija Srbije izgubila je u 2. kolu turnira na Olimpijskim igrama: Kina je nanela prvi poraz „orlovima“ – i to ubedljiv, 21:15.

ИЗНЕНАЂЕЊЕ! Баскет репрезентација Србије изгубила од Кине на Олимпијским играма

FOTO: Tanjug/AP

U osmočlanoj grupi, iz koje prve dve ekipe idu direktno u polufinale, a one od 3. do 6. mesta razigravaju u četvrtfinalnim dvobojima, srpski basketaši su u utorak sjajno započeli svoju priču, ali u sredu doživeli poraz.

Momci koji su „sve živo osvojili“ u basketu 3×3 osim olimpijskog zlata preslišali su Amerikance sa 22:14, dok je Kina porazom otvorila Igre, i to od Holandije (16:21). Zato se činilo da sledi novi uspeh srpske basket selekcija, ali…

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Kina je rafalnom paljbom odgovorila na uvodno vođstvo „orlova“ od 9:7, i to maestralno: napravila je seriju od 10:2, a tih 19:11 bio je nenadoknadiv zaostatak u preostala dva i po minuta. 

Najbolji akter meča bio je Ning Žang sa 11 poena i četiri skoka (uz tri date dvojke iz šest pokušaja), šest poena je ubaci Điaren Žao, dok su kod nas poeni bili „raspoređeni“ ovako: Majstorović 7 (šut sa distance 3/5), Branković 5 (dvojke 1/4), Vasić 2 i Stojačić 1 (šut za dva 0/4).

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

U četvrtak, prvog dana avgusta, naši basketaši igraju dva meča na Olimpijskim igrama.

Najpre se u 10.05 Srbija sastaje sa Holandijom, a onda 22.35 sa domaćinom, Francuskom.

TOK MEČA: Srbija – Kina 15:21

Majstorović je na startu ubacio dvojku, a nakon pogotka rivala, Stojačić povećava na 3:1. Kinezi, koji su četvrti na svetskoj rang listi, održavaju korak, no posle njihovog prilaska na 4:3, Majstorovićeva nova trojka donosi 6:3 „orlovima“.

Naši su održavali prednost dobrim kombinacijama i lepim poentiranjima, no Žangova dvojka primakla je Kinu na 8:7, potom je sa poludistance postigao koš za 9:8, a njegov saigrač Žao poravnao.

To je osokolilo Kineze, koji su sa dve dvojke, na četiri i po minuta pre kraja, poveli sa 13:9. Ni tajmaut nije zaustavio momke iz Kine, koji su brzim akcijama, a pre svega preciznim šutevima, poveli sa 16:10 i imali napad i za osam razlike.

Problemi su tad počeli da se nižu za svetske prvake, dosuđivani su im i prekršaji u napadu, rival ostvarivao i po dva ofanzivna skoka u akciji…

Kina je zato povela sa 19:11, da bi onda Branković i Majstorović sa distance bili precizni, što je njihove suparnike nateralo da zatraže minut predaha.

Sa dva precizna penala, Kinezi su došli do trijumfa.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, ne samo ono što Novak Đoković na njima radi, već i sve ono najvažnije i najzanimljivije o Igrama – pratite ih na posebnoj stranici portala „Novosti“ posvećenoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Gužve na Rolan Garosu, svi hitaju da vide Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst