Home Iz minuta u minut Izložba oldtajmera i električnih automobila na Saobraćajnom fakultetu
izlozba-oldtajmera-i-elektricnih-automobila-na-saobracajnom-fakultetu

Izložba oldtajmera i električnih automobila na Saobraćajnom fakultetu

30

Povodom obeležavanja 120 godina od dolaska prvog automobila u Srbiju, Univerzitet u Beogradu – Saobraćajni fakultet organizuje skup u subotu 22. aprila izložbu oldtajmera i električnih automobila 2023 pod sloganom – Tragovi prošlosti na putu budućnosti. Na platou ispred Saobraćajnog fakulteta (Voždovac, Vojvode Stepe 305) biće prikazana najsavremenija rešenja elektromobilnosti renomiranih svetskih proizvođača, kao i automobili koji će na reprezentativan način predstaviti epohu automobilizma koja je iza nas.

Kao omaž nastojanju automobilske industrije, da razvija održivu i ekološki prihvatljivu mobilnost, za dan održavanja skupa izabran je 22.04.2023. godine – Međunarodni dan planete Zemlje.


Pored izlaganja modela automobila na platou ispred zgrade, u prostorijama Fakulteta biće organizovana predavanja i izložba o istorijatu automobilizma u Srbiji, kao i predavanja o elektromobilnosti.


Izložba na platou trajaće od 10 do 16 sati, a tribine vezane za istoriju, sadašnjost i budućnost automobilizma biće organizovane od 12 do 14 sati u prostorijama Saobraćajnog fakulteta. Ulaz je slobodan.

Originalni tekst