Strastveni kuhar i jedan od članova žirija u kulinarskom šou ‘Masterchef’, Melkior Bašić zbog autoimune bolesti štitnjače je smršao čak 20 kilograma. Sa svojom kilažom je trenutno zadovoljan, a kaže kako je kod štitnjače, najbitnije stvari posložiti u glavi kako bi se s tim moglo živjeti.

-Da, imao sam zdravstvenih problema. Izgubio sam 20 kilograma. Kilogrami su padali. Otkrio sam bolest kad sam mršavio. Znao sam da ima ljudi koji imaju problem sa štitnjačom i žive s tim. Ali ja sam morao stati i resetirati cijelo svoje tijelo i svoj um i to je bilo najbitnije. Mislim da je poenta najviše u glavi. Trebate posložiti stvari u glavi, znati koje vam smetaju. Štitnjača je za svakoga drugačija, svatko ima drugačije simptome. Bitno je da to otkrijete i naučite s tim živjeti – ispričao je.

Foto: Nova TV

Na pretrage ga je nagovorila supruga, a dijagnozu je čekao čak godinu dana. Nakon što ju je napokon dobio, stanje mu se brzo poboljšalo pa i unormalilo.

Kuhar je ispričao da je u osnovnoj školi imao viška kilograma, pa da su ga prijatelji zadirkivali, no ne previše. Trenutnom tjelesnom težinom je zadovoljan, a najjače oružje u borbi sa štitnjačom mu je pravilno disanje.

– Danas više nisam mršav, nego sam normalan ili sam jači. Svaka osoba koja ima problem sa štitnjačom, mora naučiti živjeti s njom i prihvatiti je i tu i tamo malo eventualno znati kad proradi da je smirite, duboko udahnete i kažete – idemo naprijed dalje i to je to – dodao je.

(Express/Večernji)

The post IZGUBIO SAM 20 KILOGRAMA I OTKRIO BOLEST : Melkior Bašić se suočio sa teškom dijagnozom appeared first on Express.

Original Article