Kraljica narodne muzike Lepa Lukić nedavno je održala posljednji solistički koncert u Beogradu, a tada je na sceni pročitala pjesmu koju je sama napisala, a koju je posvetila ljudima koji vole njenu muziku.

Lepa je ove stihove pročitala sa tugom u glasu, a u nekoliko rečenica pokušala je da se zahvali publici, ali i da se prisjeti sela, majke i brata.

-Krenula sam od izvora, naišla na dva putića, jedan vodi na kraj sela, a drugi do Beograda. Sreća mi se osmijehnula, pjesma me je osvojila, odvela me iz rodnog sela, a nije me ni pitala. Kada ste prvu pjesmu čuli, mene sa njom zavoljeli. Podigli me u nebesa, ja sam to od vas zaslužila, svega sam se odrekla, nikad nisam zažalila samo da bi vama pjevala – rekla je Lepa drhtavim glasom i nastavila:

-Druga strofa ide ovako, rodno mjesto evo mene, dolazim ti s puno sjete, reci svima šta sam bila, neka čuju uspomene. Sjećaš li se brata moga, naše majke sirotice, hranila nas i dijelila, koru hljeba sve na pola.

Publika je tada Lepu pozdravila aplauzom, a pjevačica je istakla da je ponosna na sve što je postigla za preko pet decenija muzičke karijere.

(Express / Grand.nova.rs)

Originalni tekst