Obradila neke od najpoznatijih narodnih pjesama

„Kad nekom Bod da sve…Ivana je i lijepa, i pametna, i talentovana, i vrijedna…“, istakao je Vladimir Graić, rukovodilac PGP RTS na promociji novog CD-a Ivane Jordan. Dodao je i njenu svestranost ukazujući da se pjevačica oprobala u raznim muzičkim žanrovima, bila vrhunski prateći vokal, pobjeđivala na festivalima…, ali je najpoznatija kao pop izvođač.

Novi CD nosi naziv „Simfo etnos“ i na njemu je, uz pratnju Umjetničkog ansambla „Stanislav Binički“, Ivana obradila neke od najpoznatijih narodnih pjesama kao što su „Ajde Jano“, „Čuješ seko“ „Niška banja“, „Jovano, Jovanke“, „Ječam žnjela“ i druge. Na promociji su o Ivani biranim riječima govorili i Živorad Ajdačić, generalni sekretar Kulturno prosvjetne zajednice Srbije, Igor Mitrović, dirigent ansambla „Binički“, kao i Ivanin prvi saradnik na ovom CD-u, Nemanja Filipović, koji je uradio aranžmane za sve pjesme.

Promociji su prisustvovale brojne ličnosti iz svijeta estrade, glume, medija… Bili su tu Suzana Mančić, Milena Plavšić, Eva Ras, Branislav Lečić, Milenko Pavlov, Rastko Janković, Mikan Kozomara, Milica Milisavljević-Dugalić, Vesna Jugović, Tatjana Pujin, Duška Vučinić, Marko Milutinović, Aleksandar Saša Gajović, Marija Savić Stamenić, Simonida Milojković, Ivana Đorđević, i drugi.
Teskt i foto: S. Danilović

The post IVANA JORDAN PROMOVISALA NOVI ALBUM appeared first on Express.

Original Article