Ivan Kontić, optužen za prebijanje mladića u Novom Sadu, izručen Srbiji

Državljanin Crne Gore Ivan Kontić (30) izručen je danas Republici Srbiji, gdje je osumnjičen za ubistvo u pokušaju.

Policija Crne Gore
Policija Crne Gore

"I.K. se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Beograd radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju", saopštila je danas Uprava policije, prenosi RTCG.

Kontić koji je crnogorski državljanin uhapšen je u podgoričkom naselju Zabjelo 11. oktobra, adan kasnije je saopšteno da mu je određen ekstradicioni pritvor.

Osumnjičen je da je krajem avgusta pretukao 28-godišnjeg M. M. 24. avgusta u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je da je pokrenulo istražni postupak protiv Kontića tek 12. septembra zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju.

Podsetimo, društvenim mrežama kružio je snimak na kome se videlo kako nepoznati mladić brutalno tuče drugog muškarca, a potom mu, dok leži u besvesnom stanju na zemlji, lomi ruke.

Na snimku se vidi kako muškarac sedi na drugom, dok je on već na zemlji i pesnicama ga udara u glavu. Nasilnik se nije zaustavio u batinjanju sve dok se pretučeni muškarac nije onesvestio, ali čak i to ga nije sprečilo da nastavi dalje da ga bije. Na snimku se vidi da je, uz pretnju, oterao jednog mladića koji je pokušao da ga odvoji od momka koji je na podu ležao bez svesti.

Potom je povređenog i besvesnog momka pomerio, kako bi ga namestio na bok, da bi mu polomio obe ruke, što je brutalno i učinio.

Sve to je posmatralo nekoliko ljudi, a jednog momka, sprečio je drugi iz te grupe i nije mu dozvolio ni da pokuša da odvoji nasilnika od onesvešćenog mladića, jasno se vidi na snimku sa beznednosne kamere.

Izvor: RTCG, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article