SREMSKA KAMENICA, 26. mart 2021, (Njuz) – Građani Srbije nisu spremni na zakon o istopolnim zajednicama jer još uvek nisu savladali ni postojeći zakon o heteroseksualnim zajednicama, rezultat je najnovijeg istraživanja Instituta za brak i papuče iz Sremske kamenice.

Prema ovom istraživanju, velika većina građana ne kapira šta je brak i čemu to uopšte služi.

– Naš akademski zaključak je da je prerano uvoditi istopolne zajednice jer naš narod nije sposoban da shvati ni ove postojeće, kaže se u saopštenju Instituta.

Kako se vidi u nalazima, velika većina građana je na pitanje šta je to brak odgovorila “Ono kad sedimo u dnevnoj sobi i gledamo Poteru”. Na pitanje zašto brak postoji 70 posto muškaraca je odgovorilo “Jer je glupo gledati Poteru sam” a 80 posto žena je odgovorilo da brak postoji “Jer ne možemo sve da budemo sa Jovanom Memedovićem.”

– Ako izuzmemo činjenicu da retko ko od naših građana shvata šta je to brak, dolazimo do zaključka da ispitanici nisu sposobni da shvate da i osobe istog pola mogu da zajedno uživaju u Poteri, kaže se u saopštenju Instituta.

U zaključku istraživanje se napominje da znanje građana o bilo kakvoj varijanti braka i zajednice neće u skorijem periodu porasti, sem ako sva pitanja u “Poteri” ne budu vezana za to.

– Građane u principu ne interesuje ništa što se dešava oko njih, već ih samo interesuje ono što se pojavi u kvizu Potera. Na taj način bi prvo mogli edukovati gledaoce, prvo o tome šta je uopšte brak, a tek potom o istopolnim zajednicama, kažu sa Instituta uz dodatak da postoji bojazan da bi pojedinim građanima “mogao da eksplodira mozak kada se upoznaju sa tim konceptom”.

Viktor Marković

The post Istraživanje: Većina građana još uvek nije skapirala ni zakon o raznopolnim zajednicama appeared first on Njuz.net.

Original Article