DIREKTOR za istraživanje javnog mnjenja u Ipsos stratedžik marketingu Marko Uljarević rekao je da se rejting ličnosti predsednika Aleksandra Vučića nije promenio, kao i da šef države i dalje uživa najveće poverenje građana.

ИСТРАЖИВАЊЕ О ЛИДЕРИМА ПОКАЗАЛО: Вучићу и даље највише верују

Foto: N. Skenderija

– Kad pitate kojoj ličnosti najviše verujete, Vučić i dalje stoji neprikosnoveno i ima 10 puta više od prvog sledećeg – rekao je Uljarević.

– Kada je SNS u pitanju, to je stranka koja je prisutna na svim izborima, koja ima jednog lidera bez obzira na to što on nije predsednik stranke u ovom trenutku. Dakle, sve je vezano za njega, imaju komunikaciju, rade permanentno na infrastrukturi, i tu su drugačija merenja, lakše ih je uhvatiti. Prema njegovim rečima, promene se dešavaju i kod opozicionih lidera, ali se tačna cifra ne može “uhvatiti”, jer nemaju lojalno biračko telo:

– Sve što je radikalno i nasilno, ne utiče na masovnost skupova već ga smanjuje. Šta će oni izabrati kao taktiku, ja ne znam, ali ako se ide na blokade puteva, onda je to više pitanje kapaciteta ove vlasti da izdrži i ne reaguje.

Uljarević je rekao da redovno mesečno istraživanje pokazuje da najveći deo građana Srbije, njih oko 21 odsto, smatra da je jedan od najvećih problema srpskog društva situacija na Kosovu i Metohiji:

– Proteklih šest meseci na prvom mestu imamo gotovo uvek Kosovo kada je reč o najvećem problemu – rekao je Uljarević, za RTS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst