Nakon kratkog odmora koji je provela u Istanbulu Branka Sovrlić otkrila je da za svoju vjernu publiku sprema neke nove projekte o kojima enact sada nije pričala.

– Pripremam dvije nove pjesme, razmišljam koju da izdam. Možda izdam i obje. Dobila sam predivna, nesvakidašnji tekst, uvijek sam se trudila da budem inovativna i drugačija. Imam dosta hitova iza sebe, a sada mogu sebi da dozvolim i da se malo poigram – objasnila je Branka.

Branka je vlasnica mnogobrojnih hitova koji se prosto prenose sa generacije na generaciju bez obzira na aktuelne muzičke trendove.

– Imam zaista hitove za sva vremena i ove nove pjesme su u tom narodnjačkom duhu. Nerijetko mi kolege šalju snimke sa nastupa kada izvode moje pjesme i zbog toga mi je veoma bolt – istakla je pjevačica ponosno.

Zanimljiva činjenica je da je neke od Brankinih najvećih hitova napisao njen suprug, a neke je napisala upravo ona.

– Svojevremeno mi je Miša Marković nudio neke svoje pjesme, ali ja nisam željela da ih pjevam jer na početku moje karijere za jednu pjesmu koju mi je ponudio sam snimila i matricu, a on ju je tada dao Lepoj Breni. Iako sam bila početnica tada sam odbila sve ostale pjesme koje mi je nudio – otkrila je Branka i dodala:

– Krenula mi je turneja, a ja nisam imala završenu ploču. Program je vodio Minimaks, tu su bile sve najveće muzičke zvijezde koje su imale same hitove. Tada sam se nekako snašla i snimila ono što su mi dali, tako je bilo nekada. Nisi moga da snimaš ono što želiš, već ono što ti daju. Međutim pokazalo se kao dobro i ja sam imala uspješnu ploču – prisjetila se Branka.

(mumble/grandonline)

Originalni tekst