Islamska država je, preko svoje fondacije Al Azaim, objavila pretnju napadima na fudbalske stadione u Londonu, Parizu i Madridu uoči četvrtfinalnih utakmica Lige šampiona, piše španska Marka a prenosi RTS.

Dueli Arsenala i Bajerna, Real Madrida i Mančester sitija, Atletiko Madrida i Borusije Dortmund i PSŽ-a i Barselone su parovi četvrtfinala Lige šampiona koji su se našli pod pretnjom islamskih ekstremista.

Prestonica Španije pod najvećim je bezbednosnim izazovom budući da će u dva dana Real Madrid i Atletiko Madrid ugostiti svoje rivale.

List Marka piše da španski zvaničnici navode da nema razloga za uzbunu, i da su navodne pretnje Islamske države, snage bezbednosti već primile.

Kako se navodi, za sada se ništa nije promenilo po pitanju organizacije mečeva u Madridu, za koji već postoje posebne mere nadzora, jer ih španska policija svakako smatra utakmicama visokog rizika.

Bezbednosni nadzor nad glavnim gradom Španije već je pojačan jer se očekuje veliki broj navijača iz Mančestera i Dortmunda.

Španski list ističe i da nije prvi put da se Madrid suočava sa dve uzastopne utakmice na stadionima svojih timova u Ligi šampiona.

Marka podseća da je finale Lige šampiona između Real Madrida i Juventusa u Kardifu odigrano  pod zatvorenim krovom stadiona „Milenijum“ zbog mogućnosti od napada bespilotnim letelicama.

Islamska država je, preko svoje fondacije Al Azaim, objavila grafički prikaz pretnje fudbalskim stadionima u Londonu, Parizu i Madridu.

Marka ukazuje na to da je Islamska država u nekoliko navrata jasno stavila do znanja da je njen fokus na ono što naziva ‘mekim ciljevima’, kao što su veliki sportski događaji.

Originalni tekst