Nekadašnji učesnik „Zvezda Granda“ Isak Šabanović nedavno je postao žrtva sajber napada, a osim hakovane email adrese koju je uz dosta muke uspio da povrati, našao se i na meti velike prevare na društvenim mrežama zbog čega je umalo upao u ozbiljne probleme.

“Prvo su pokušali da mi „maknu“ Instagram. Promijenili smo šifru i zaštitili ga maksimalno. Potom su rekli da se zovem Saša na Fejsbuku, pa sam onda bio i neki drugi Isak”, ispričao je Šabanović za Grand i otkrio šta mu je ipak prouzrokovalo najviše problema.

“Pisali su mojim prijateljima putem Instagrama. Slali su im poruke u fazonu kako im se izvinjavam, da navodno nisam imao vremena za neka viđanja i javaljanja”, rekao je pjevač koji je za ovaj vid prevare saznao slučajno kada ga je telefonom pozvalo nekoliko prijatelja.

“Pozvali su me prijatelji i postavili mi vrlo konkretna pitanja. „Brate šta ti je, drogiraš li se?“, pitali su me, opisao je za Grand vrlo zabrinuto pjevač.

On ipak nije jedini od javnih ličnosti koji je postao meta napada sajber kriminalaca koji su preuzimali postojeće profile ili kreirali nove sa istim imenom i prezimenom.

Slične neprijatnosti imale su i mnogi drugi učesnici takmičenja „Zvezde Granda“, ali i rok muzičari poput Đorđa Davida, kome se ova vrsta napada nedavno po drugi put dogodila.

“Vidio sam da slično rade i Đorđu Davidu. Bukvalno sabotiraju rokenrol. To je poenta”, siguran je Isak.

(Express / CDM)

Originalni tekst