BEOGRAD, 9. novembar 2020, (Njuz) – Nova ministarka ekologije Irena Vujović jutros je, prilikom dolaska na posao, zbog smoga ponovo promašila zgradu u kojoj je njeno Ministarstvo. Kako javlja naš izvor iz Ministarstva zaštite životne sredine, njoj se ovo dešava već treći put u poslednjih nedelju dana.

– Iako sam voljna da u okviru svog resora postignem velike rezultate, od prvog dana se suočavam sa svakodnevnim kašnjenjima na posao jer vozač ne vidi gde treba da vozi. Predlagala sam mu da uključi GPS, ali on tvrdi da ni GPS ne radi zbog gustog dima. Otkud sad ta dimčina, nemam pojma – izjavila je za Njuz ministarka Vujović.

– Već danima lupam glavu pokušavajući da shvatim zašto nam je vazduh ovako siv. Jedino razumno objašnjenje jeste da je u pitanju magla jer ipak je jesen. Probudim se ujutru i pogledam kroz prozor, sve je sivo, krenem na posao, sve je sivo, vraćam se kući, opet sve sivo. Hoće li se već jednom neko u ovoj zemlji pozabaviti rešavanjem tog problema? – zapitala se ministarka – Predložiću premijerki da osnuje Ministarstvo za borbu protiv dima jer ovako više ne može da se živi – dodala je ona i iznela zanimljivu ideju kako rešiti ovaj problem.

– Možemo da napravimo ogromne ventilatore koji će terati ovaj dim van Srbije, a pošto za njihov rad treba dosta struje, jedino rešenje je da pojačamo rad termoelektrana. Zamolila sam koleginicu iz resora energetike da pojača iskopavanje lignita, da rasteramo već jednom ovu dimčinu – zaključila je ministarka Vujović.

Miroslav Vujović

The post Irena Vujović promašila zgradu Ministarstva ekologije zbog smoga appeared first on Njuz.net.

Original Article