IRANSKI novinar Purija Zerati koji radi za TV kanalu „Iran International“ na persijskom jeziku izboden je ispred svoje kuće u Londonu, nakon čega je antiteroristička policija pokrenula istragu.

ИРАНСКИ НОВИНАР ИЗБОДЕН ИСПРЕД КУЋЕ У ЛОНДОНУ: Нејасна мотив напада

Foto Tanjug/AP

Zeratija je u petak napala grupa muškaraca dok je odlazio od kuće.

On je zatim prebačen u bolnicu i u stabilnom je stanju, prenosi Gardijan.

Metropoliten policija je potvrdila da su policajci pozvani na adresu u Vimbldonu u južnom Londonu u 14.49 i da je muškarac od 30 godina zadobio povredu noge, ali da još uvek niko nije uhapšen.

Načelnik jedinice za borbu protiv terorizma Dominik Marfi rekao je da, s obzirom na zanimanje žrtve i uznemirenje javnosti zbog pretnje zaposlenima u toj organizaciji, istragu vodi komanda za borbu protiv terorizma.

-Moram da naglasim da, u ovoj ranoj fazi naše istrage, ne znamo razlog zašto je ova žrtva napadnuta i za to bi moglo postojati niz objašnjenja, naveo je on.

Osnovan 2017. godine, Iran International emituje program iz Londona, ali je prvenstveno namenjen iranskim gledaocima i, prema nezavisnim istraživanjima, najgledaniji je informativni kanal u Iranu.

Motiv napada ostaje nejasan, ali teme koje je kanal pokrivao u prošlosti uključuju kršenje ljudskih prava u Iranu, navodi Gardijan.

U februaru prošle godine, kanal je privremeno premestio svoje poslovanje u Vašington zbog pretnji novinarima, a vratio se u London u septembru.

(Tanjug)

BONUS VIDEO – ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst