IRAK je opozvao svog ambasadora iz Teherana na konsultacije i pozvao na razgovor iranskog otpravnika poslova u Bagdadu danas u znak protesta zbog iranskih udara na severni Irak u kojima je tokom noći ubijeno nekoliko civila, saopštilo je iračko Ministarstvo spoljnih poslova.

ИРАК ОПОЗВАО АМБАСАДОРА ИЗ ИРАНА: Диплоамтске последице ракетног напада на шпијуне мосада

Foto Tanjug/AP

Iranski napad bio je „eklatantno kršenje“ suvereniteta Iraka i „snažno je u suprotnosti sa principima dobrosusedstva i međunarodnog prava i ugrožava bezbednost regiona“, navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi AP.

Iran je ranije saopštio kasno u ponedeljak ispalio projektile na, kako je navedeno iz Teherana, izraelski “špijunski štab” u luksuznom kvartu u blizini prostranog kompleksa američkog konzulata u Irbilu, sedištu severnog poluautonomnog kurdskog regiona Iraka, i na mete povezane sa Islamskom državom u severnoj Siriji.

-Nema razloga za ove napade i nema izgovora, rekao je premijer pogođenog kurdskog regiona Masrur Barzani.

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

EVROPA PRIPREMA PLAN B ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

EVROPA PRIPREMA PLAN „B“ ZA UKRAJINU: Hitno se oglasio Orban

MAĐARSKA podržava predlog da Evropska komisija napravi novi plan finansiranja Ukrajine umesto onog koji je odbijen na poslednjem samitu EU, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na sastanku lidera EU u Briselu sredinom decembra blokirao amandmane na budžet zajednice za 2024-2027. godine koji su predviđali izdvajanje za Ukrajinu 50 milijardi evra.

10. 01. 2024. u 15: 10

ULOVILA NOVAKA ĐOKOVIĆA U MELBURNU, A ONDA... Poznata plesačica odmah optužena da je suprugu uništila karijeru

Originalni tekst