KAKO sada stvari stoje, u srpskom filmu biće uvedeni koordinatori za intimnost čiji će posao biti da nagledaju sve, od golotinje vidljive za publiku, do pravca kojim ruka zalazi pod suknju.

Интима

Novosti

Njihova uloga na prvi pogled neodoljivo podseća na radnika gradskog zelenila u legendarnoj seriji “Grlom u jagode”. Bane na klupi u parku pokušava da poljubi Gocu, ona mu kaže “To ne važi, nismo se dogovorili”, a čuvar dobacuje: “Hej ti mali debeli, ruke k sebi, nisi kod kuće”, na šta Goca Banetu poručuje da sluša “čika zelenog”.

Priča o intimi na platnu stara je koliko i film. Prvi filmski poljubac odigrao se tek nekoliko meseci posle čuvenog ulaska voza u stanicu braće Limijer. Džon Rajs i Mej Irvin stidljivo su spojili usne u ostvarenju “Poljubac” dugom 47 sekundi iz 1896. godine. Izazvao je, naravno, u ono vreme, ogroman skandal. Najduži filmski poljubac, inače, traje tri minuta i 24 sekunde, a snimljen je 2010. u filmu “Elena Undone” i odigrao se između dve devojke, Nekar Zadegan i Trejsi Dinvidi.

Ljubiti se filmski ili odistinski, pitanje je sad. Koliko li je klinaca u neka ranija, romantična vremena, sanjalo da i sami u parku simpatiji ukradu “filmski poljubac”. Šta je to, uopšte, filmski poljubac? Za neke vrhunac pasije, za druge samo fol. Sami glumci se dogovaraju kako će izgledati. Najčešće se simulira, ali ima i trenutaka kada sve pređe u pravu strast, pa onda i u ljubav, van filmskog platna. A nekada i u noćnu moru. Bilo je onih, oba pola, koji su izjavljivali da su ljubili hladnu stenu, dok je na filmu to izgledalo poprilično strasno. Ali, nije sve u poljupcu. Tako je glumica Marija Šnajder isticala da joj je život uništio film “Poslednji tango u Parizu”, u kome je bez dogovora s njom, Bertoluči ubacio scenu silovanja sa Marlonom Brandom.

Nije baš sve šaljivo kao u sceni kada opštinski sudija Veselin Cvetković dobacuje svom sinu Petru: “Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi”. Da ipak ne bi škodilo, vodiće računa “čika zeleni”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst