INSTRUKTOR jahanja Miloš Đukić negirao je krivicu na današnjem pripremnom ročištu u Višem sudu u Beogradu. Kako saznajemo suđenje mu se nastavlja u septembru otvaranjem glavnog pretresa na kojem će on izneti odbranu, a onda će početi saslušanje sedam oštećenih devojaka.

ИНСТРУКТОР ЈАХАЊА НЕГИРАО КРИВИЦУ: Суђење Милошу Ђукићу затворено за јавност

Miloš Đukić, Foto A. Stevanović

Đukić se tereti za silovanje, pokušaj silovanja, polna uznemiravanja i nedozvoljene polne radnje nad tim devijkama, od kojih je pet u vreme izvršenja krivičnog dela bilo maloletno. Prema optužnici on je osumnjičen da je to sve počinio od 2010. do 2021. godine.

Đukićev branilac Vilijam Paspalovski nam kaže da je sudija donela odluku da celo suđenje bude zatvoreno za javnost i da je svima skrenula pažnju da ništa iz procesa ne odaju.

– Izuzeće javnosti šteti odbrani, jer je javno mnenje formirano protiv optuženog Đukića, kada su oštećene devojke iznele svoje verzije u javnost kroz intervjue u medijima, a on sada nema mogućnost da odgovori, niti da javnost čuje njegovu stranu – kaže nam Paspalovski. – Tužilaštvo je tražilo da se pretres zatvori, jer su u pitanju posebno osetljive oštećene, koje su tada bile maloletne i sud je to prihvatio. To za nas nije dobro, jer moje advokatsko iskustvo govori da je javnost najbolji branilac, a koga javnost osudi taj je gotov.

Inače, na današnjem pripremnom ročištu, kako to i procedura nalaže predloženi su dokazi i svedoci.

Đukić je u pritvoru do daljnjeg, a u njemu se nalazi od hapšenja u septembru prošle godine.

Ineteresantna je sličnost ovog procesa sa slučajem Miroslava Mike Aleksića. U oba je sedam oštećenih devojaka od kojih su neke tada bile maloletne, nisu odmah prijavile šta im se desilo, davale su intervjue medijima odmah po hapšenju okrivljenih i ispričale šta su doživele, a okrivljeni se terete za silovanja i nedozvoljene polne radnje.

Aleksić je posle osam meseci pušten u kućni pritvor, a onda da se brani sa slobode i njegovo suđenje je otvoreno za javnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst