Kompanija „Meta” uvela je niz alatki kako bi korisnici optimizovali vreme provedeno na aplikaciji Instagram. Najnovija je automatska poruka koja sve tinejdžere poziva da tu društvenu mrežu ne koriste posle 22 sata.

Ideja kompanije „Meta“ je da tinejdžeri koji koriste Instagram usvoje zdravije navike.

„San je važan, naročito za mlade ljude, tako da pokrećemo nove večernje poruke koje će se pojaviti kada tinejdžeri provedu više od 10 minuta na Instagramu, kada gledaju „ril snimke” ili se dopisuju noću. Podsetiće tinejdžere da je kasno i podstaći ih da isključe aplikaciju“, navela je kompanija Meta u saopštenju na svom sajtu.

Mlađi od 18 godina će tako od 22 sata dobijati poruku: „Vreme za pauzu? Kasno je. Razmislite o tome da isključite Instagram tokom noći“.

Ipak, za gledanje „storija” u navedenom periodu tinejdžerima neće stizati upozorenje.

Obaveštenja ničim ne obavezuju mlade da ih poštuju, a oni koji ne prijave pravo godište kada otvaraju profil, mogu i u potpunosti da ih izbegnu.

Podsetimo, kompanija je ranije omogućila i roditeljski nadzor na Mesindžeru, kojem se pristupa preko Meta porodičnog centra.

Tako je roditeljima omogućeno da vide kako tinejdžeri provode vreme onlajn i s kim komuniciraju, ali ne mogu da im čitaju poruke.

Takođe, Meta je prošle nedelje objavila da će automatski ograničiti sadržaj dostupan tinejdžerima na Instagramu i Fejsbuku. Do njih neće dolaziti štetni sadržaji kao što su objave o samopoređivanju, eksplicitnom nasilju i poremećajima u ishrani.

Post Views: 18

Originalni tekst