Insajder serijal: Politika kao biznis, država kao partijski plen – četvrti i peti deo (PROMO)

Koja firma će dobiti posao od države, ko će biti zaposlen, a ko ne, ko amnestiran, a ko procesuiran – u Srbiji zavisi isključivo od partije koja je na vlasti. I tako je od demokratskih promena do danas.

Političke partije kroz budžet finansiraju građani. Kontrola svih dodatnih tokova novca, postoji – ali na papiru. Na osnovu zvanične dokumentacije – političari u Srbiji žive od prosečnih plata, ne finansiraju ih tajkuni i gade se na korupciju.

Institucije koje bi trebalo da proveravaju i funkcionere i partije – postoje takođe na papiru. U praksi su deo partijskog plena.

Ovakvo urušavanje sistema, kako pokazuje dugogodišnje istraživanje Insajdera, dovelo je do toga da politika postane biznis, a država partijski plen.

Insajder serijal „Politika kao biznis, država kao partijski plen“ – četvrti i peti deo – ponedeljak i utorak u 21 sat na televiziji N1.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article