CRVENA zvezda je osmostruki uzastopni šampion Srbije. Trener crveno-belih Janis Sferopulos je pred Superligu istakao da je to takmičenje veoma važno ekipi.

ИМАМ ВЕЛИКО ПОШТОВАЊЕ ПРЕМА СУПЕРЛИГИ! Јанис Сферопулос: Важно је да учествујемо у овом такмичењу

FOTO: M. Vukadinović

Grčki stručnjak je iskazao veliko poštovanje prema srpskog i jugoslovenskoj košarci i nije krio zadovoljstvo što može da predvodi tim u borbi za novu titulu.

– Za naš je klub je jako važno da učestvujemo u Superligi. Za mene kao stranca velika je čast da učestvujem u srpskoj ligi. Podizali su nas uz srpsku, odnosno jugoslovensku košarku. Zato imam veliko poštovanje prema takmičenju. Meni je prva godina ovde kao treneru, video sam koliko je značajan svaki domaći trofej kroz Kup. Ostale ekipe su dobro organizovane, imaju kvalitetne trenere i dobre igrače. Biće dobra liga i svima želim sreću – rekao je Sferopulos.

U Superligi Srbije će ove sezone nastupiti osam ekipa, pet koji se takmiče u ABA ligi – Crvena zvezda, Partizan, Mega, Borac i FMP, kao i dva tima iz KLS-a – Vojvodina i Spartak.

Podsetimo, crveno i crno-beli, kao i Mega su direktno u polufinalu. U razgiravanju za poslednje mesto igraće Borac protiv subotičkog Spartaka, odnosno FMP sa Vojvodinom. Prvi par će seriju otvoriti u petak 19 časova, dok će dan kasnije igrati preostala dva tima, od 18.00.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst