Pjevač Šerif Konjević važi već godinama za jednog od najboljih vokala kada je u pitanju narodna muzika, ali se još uvijek nije pojavio neki mladi pjevač koji može da ga naslijedi.

U razgovoru za Grand, Šerif se nedavno osvrnuo na aktuelna dešavanja na sceni, pa je poručio svim maldim kolegama da moraju malo više da se trude oko svoje karijere.

-To je teško pitanje. Svim pjevačima koji se bave ovim poslom i koji imaju emociju u glasu i koji žele da budu neko koga će ljudi slušati bih poručio isto – moraju više da se bore. U svakom poslu moraš da budeš borac, ne samo u muzici. To mora trajati, mora se raditi na tome. Auto ne ide bez goriva i ni mi ne možemo funkcionirati ako ne uzimamo ono što nam treba – rekao je on.

Uprkos tome što mnogi pjevači izvode njegove pjesme na nastupima, ali i u muzičkim takmičenjima, Šerif kaže da još uvijek nije vidio svog nasljednika u nekom mladom pjevaču.

–Bilo je nekih naznaka za nasljednika, ali…Dikcija je čudo, učio sam od najboljih na svijetu. Uvijek svima govorim: „Pjevaj onako kako pričaš“. Oni mene neće da shvate – zaključio je pjevač.

(Express/grand.online)

Originalni tekst