Igor Jurić: Marinikina priča ima osnova, postoje i svedoci

Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić” koji je početkom prošle godine potresao javnost tvrdnjom da zna za jednog visoko pozicioniranog političara koji je pedofil, izjavio je danas posle konferencije za novinare Marinike Tepić, potpredsednice Stranke slobode i pravde da njena priča sigurno ima osnova “jer postoje i svedoci za sve što je javno rečeno”.

Silovanje, nasilje, ilustracija Foto: Shutterstock
Silovanje, nasilje, ilustracija Foto: Shutterstock

„Ja sam posle moje izjave bio u tužilaštvu i dao sam izjavu. Svoja saznanja sam rekao i bivšem ministru MUP Srbije. Dokaze o onome što sam rekao ima porodica, sa kojom sam u kontaktu, ali su oni u jednom momentu iz straha odustali od svedočenja, i tako je nastao zastoj“, rekao je Jurić za Insajder.

Na naše pitanje da li je tužilaštvu i bivšem ministru policije naveo ime političara – pedofila, Jurić kaže: ”Ne bih govorio o tome dok ne dopunimo dokazni materijal, dok žrtva ne promeni stav po pitanju svedočenja i dok tužilaštvo ne reaguje”.

Marinika Tepić je danas na konferenciji za novinare prikazala video snimak za koji je rekla da je svedočenje muškarca iz Jagodine, koji je prema njenim rečima prisustvovao “podvođenju” devojčica i žena u tom gradu.

Marković: Tužiću Mariniku Tepić

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma izričito je odbacio optužbe Marinike Tepić, a najavio je i da će je tužiti zbog navoda o zapošljavanju u tom gradu.

„To što je rekla je najveća glupost koju sam čuo i Marinika Tepić će morati na sudu to da dokaže“, rekao je Marković za televiziju Pink.

„Danas znam, a saznaće sada i Srbija, da je podvođenje žena, devojaka i devojčica gotovo svakodnevnica u Jagodini, privatnom gradu Dragana Markovića Palme, koji je predsednik Skupštine Jagodine i koalicioni partner Ivice Dačića i Aleksandra Vučića“, rekla je Tepić pre emitovanja videa.

Na snimku se vidi muškarac čije je lice sakriveno i glas promenjen, a koji je rekao da je radio u hotelu u Končarevu.

On kaže da je Dragan Marković Palma tamo organizovao žurke za poslovne i koalicione partnere, a na koje su dolazile devojčice čiju je starost procenio na 15-18 godina.

„Znalo se da posle takvih žurki te devojčice idu sa njim ili sa njima. Uglavnom je to nakon napijanja tih devojčica“, govori na snimku muškarac.

Dodao je da su hostese „primoravale“ devojčice i govorile da im „ništa neće biti“.

Muškarac je dodao da je lično prisustvovao događaju iznad „bazena hotela Alfa“, kome su, po njegovim rečima, prisustvovali Ivica Dačić, Aleksandar Antić i vlasnici Knez petrola i Kopernikus televizije.

„Ispražnjen je ceo bazen, ljudi su poslati kućama i onda su devojčice jedna po jedna ustajale i predstavljale se – odakle su došle, šta vole, šta ne vole. To je više ličilo na stočnu pijacu nego na žurku“, rekao je.

Tvrdi i da je prisustvovao „zatvorenim žurkama“, kada su žene nakon nekog vremena bile slate kućama.

„Te njihove hostese, koje su inače vlasnice kreditnih kartica na kojima bude i po par desetina hiljada dinara kojima raspolažu u toku dana, one čekaju spremne da žene napuste tu prostoriju, ulaze i te žurke traju do jutra“, rekao je.

Dodaje da su te devojke i devojčice fiktivno prijavljene da rade u gradskim preduzećima. Kaže da je i jedna njegova lična prijateljica bila među hostesama 2010. ili 2011. godine i da je dobijala preteće poruke od zamenika ministra policije da mora da prisustvuje žurkama.

„Nakon te žurke, novogodišnje, je jednu devojčicu, prema njenoj tvrdnji od 15, 16 godina iz Beograda, vodila u televiziju Jagodina. Iznad televizije Jagodina je bila soba. Plakale su obe dok su išle ka njemu. Kaže, go je bio u sobi kada je uvela devojčicu i napustila sobu“, rekao je on.

Devojčica je, kako je rekao, ostala tu još neko vreme dok je njegova prijateljica nakon toga pobegla iz Jagodine i „godinama se krila“ od Dragana Markovića.

Prema njegovi rečima, u Jagodini je ovo „javna tajna“ i roditelji „gledaju da što pre“ pošalju ćerke u inostranstvo ili drugde izvan tog grada.

Marinika Tepić je pozvala sve ljude u Srbiji da se „okrenu oko sebe“ i pomognu svojim iskazima i svedočenjima da „konačno ovo sučeljavanje sa monstrumima iz vlasti otvorimo jednom za svagda, bilo da je reč o muškarcima ili ženama“.

„Verujem da je jasno svima da ako je preostalo imalo morala, trunke časti, u ovoj našoj Srbiji, tužilaštvo nakon ovog ne sme da ćuti, a Vlada mora da padne“, rekla je ona.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article