Gumac Okan Jalabik privukao je pažnju ulogom Ibrahim paše u turskoj seriji “Sulejman Veličanstveni”, privatno vodi buran život i zavodi mnoge kolegice iako ima koju godinu više.

Popularni glumac rođen je 13. decembra 1978. godine i još uvijek živi u rodnom Istanbulu, gdje je diplomirao glumu prije više od 20 godina. Njegova karijera počela je u istanbulskom pozorištu “Kenter”, nakon niza uloga u teatru, dobio je priliku da zaigra na televiziji, pa se pojavio u više uspješnih projekata, međutim najveću popularnost stekao je upravo kao Ibrahim paša iz “Sulejmana Veličanstvenog”. Okan je zbog uloge morao da nauči jahanje i mačevanje, kao i da savlada osnove grčkog, italijanskog, latinskog i mađarskog jezika.

Ibrahim paša bio je veliki vezir Osmanskog carstva u vrijeme Sulejmana i osoba u koju je moćni vladar imao najviše povjerenja. Do te mjere ga je poštovao da mu je dao ruku svoje sestre, sultanije Hatidže, međutim, kako je rasla Ibrahimova moć stvarali su se sve veći problemi. Nevjerstvo prema supruzi i Sulejmanu odvelo ga je u smrt.

Kako u “Sulejmanu”, tako i u privatnom životu, Ibrahim paša važi za velikog zavodnika i pravog Kazanovu i gotovo da nema glumice koja je odolila njegovom šarmu. Na njega je, kako su prenijeli turski mediji, pala i Selma Ergeč, sultanija Hatidže koju je osvojio tokom snimanja.

Njihova strasna veza navodno je trajala godinu i po dana, a zbog nje je ostavio svoju vjerenicu, glumicu Hande Soral, iako je već bio ugovoren datum vjenčanja. Kao razlog Selminog i Okanovog raskida navodi se podatak da Okan vodi buran noćni život, a kako o svojoj intimi ne želi da otkriva previše detalja, u jednom od intervjua na ovu temu je dao kratku izjavu:

-Porodica i ljubav su za mene dvije najvažnije stvari u životu, ali ako odnos ne funkcioniše, iluzorno je očekivati da će se partner promijeniti. Zbog toga ne treba gubiti dragocjeno vrijeme, nego krenuti dalje.

Četrdesetčetvorgodišnji Ibrahim paša iz “Sulejmana Veličanstvenog” aktivan je na Instagramu gdje sa pratiocima povremeno dijeli objave iz svakodnevnice, te na istim možemo vidjeti da se nije mnogo promijenio i da i danas izgleda odlično.

(Express/Informer)

Originalni tekst