Slavni pevač je posle duge borbe sa opakom bolešću juče preminuo.

Zoran Kalezić
Zoran Kalezićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Uz Kalezića je do poslednjeg trenutka bila njegova supruga Irena sa kojom je poslednjh godina bio u braku. Čak joj nedavno posvetio i jednu pesmu koja se zove “Za Irenu”.

– Ovo nije samo priča o mojoj Ireni koja mi sada daje najveću snagu. To je jedna poštena, iskrena, ljudska, opšta priča o suštini, a to je ljubav. To jedna od najlepših interpretacija u mojoj karijeri. Ja to osećam duboko, nosim u sebi, to je deo mene. Naša ljubav koja je rasla i još uvek raste i u ovom iskušenju, naše priče pored kamina uz čašu vina, to je naše najveće bogatstvo. Deca su na drugim stranama sveta, svako dođe i ode. Šta bih ja sada radio da nemam nju, moju Irenu – rekao je Kalezić par meseci pred smrt za eKlinika portal.

Posle hrabre i teške borbe sa opakom bolešću, Kalezić je na žalost juče preminuo. Kako Kurir saznaje, njegov sin neće imati priliku da svog oca isprati na večni počinak. Iako on to želi da uradi, izgleda će zbog propisa u Americi, gde živi, biti sprečen.

Naime, Filip od svog poslodavca nije mogao da dobije slobodne dane da bi otišao put Crne Gore.

– Vest o smrti oca jako je pogodila Filipa. I pored ogromne želje da dođe na sahranu, on nije u mogućnosti. U Americi važe sasvim drugačija pravila nego kod nas u smrtnim slučajevima. On živi u Čikagu. Zato će čim mu se ukaže prilika da dođe u Crnu Goru i ode ocu na grob. Sa svojim tatom bio je u stalnom kontaktu, bio mu je velika podrška u teškoj borbi sa opakom bolešću koju je Zoran, nažalost, izgubio – kaže izvor Kurira blizak porodici Kalezić.

Popularni pevač zavetovao je članove porodice da ga sahrane u rodnom Danilovgradu. Naglasio im je da ne želi da počiva u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Originalni tekst