ONOG trenutka kada je predsednik Lacija Klaudio Lotito pristao na obeštećenje od 40 miliona evra za Sergeja Milinkovića-Savića i odrešene ruke da potpiše ugovor sa Al Hilalom pojavio se jedan problem. Ispostavilo se da je to mali problem za čelnike kluba iz Saudijske Arabije. Trebalo je od ovih 40 miliona izdvojiti tačno dva miliona evra za takozvana sredstva solidartnosti koje je FIFA davno uvela.

И ВОЈВОДИНА У ПЛУСУ:  На Карађорђе стиже лепа свота од уговора Сергеја Милинковића Савића са Ал Хилалом

FOTO: AP

Ona podrazumevaju da se određeni procenat od nekog ugovora uplaćuje klubu u kojem je određeni igrač napravi osvoje prve fudbalske korake. U slučaju Sergeja Milinković-Savića to su Vojvodina, kasnije i belgijski Genk.

Problem je bio što je Lotito hteo na računu Lacija čistih 40 miliona evra, a Saudijci će dodatna dva da uplate na račune Vojvodine i Genka. Ali će veća suma, nešto više od milion evra otići na “Karađorđe”, pa će na ime tih srredstava solidarnosti pošteno da bude namiren i Sergejev prvi klub u karijeri za koji je on igrao od juniorskih dana, pa sve do seniorske konkurencije i 2014. godine.

Kasnije je napustio Vošu i narednih godinu dana je nosio dres Genka. Od 2015. godine je punih osam sezona nosio dres Lacija.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča.

Naručite OVDE svoj primerak knjige “Serviraj za pobedu” i krenite stopama najboljeg na svetu.

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv “Novak, pariske priče“. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst