U ORGANIZACIJI Udruženja za mlade i studente sa invaliditetom iz Beograda, pod motom „I mi smo na Drini“ održana je XVII po redu Međunarodna regata osoba sa invaliditetom. Pokrovitelj regate je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uz podršku opštine Ljubovija.

И МИ СМО НА ДРИНИ: Одржана чувена Дринска регата код Љубовије за инвалиде (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Na regati, koja se kreće na ruti G. Trešnjica – „Etno selo Vrhpolje“, učestvovalo je 72 regataša od čega 55 iz Srbije i 17 BiH od čega 10 iz Lukavca, 3 iz Cazina , 1 iz Teočaka i 3 iz Tuzla (BIH-17), sa 8 čamaca Rafting Kluba „Drinska regata“. Plovidbom je rukovodio mornarički kapetan Zoran Vojinović, koji je pri polasku pozdravio regataše, poželevši im miran, veseo i zabavan spust Drinom, ništa manje lepo priobalje. 

U ime ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja – sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, koji je podržao ovaj događaj, prisustvovala je Dragana Lazarević. 

Tom prilikom predsednik Udruženja za mlade i osobe sa invaliditetom Ivan Miletić pozdravio je prisutne i zahvalio se Ministarstvu i opštini Ljubovija na podršci. Ističe da danas proslavljaju 17 godina ove regate od čega 5 godina u organizaciji Udruženja. Na ovaj način poslata je važna poruka da osobe sa invaliditetom mogu ravnopravno učestvovati u različitim društvenim aktivnostima kada su obezbeđeni adekvatni uslovi i podrška. 

Nakon plovidbe i iskrcavanja nastavljeno je druženje uz muziku i etno trpezu u „Etno selu“ kod Nikole Knežević.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst