Foto: Promo

Implementacijom F5G rešenja kompanije Huawei, u luci u Šangaju, optičke i 5G mreže visokih performansi, stvorena su radna mesta kao iz budućnosti. Radnici sad mogu da rade na daljinu, sa udaljenosti od čak 100 kilometara, jer je, između ostalog, obezbeđen jasan video prenos i precizna kontrola opreme.

Ove mreže obezbeđuju veliki propusni opseg, malu latenciju, pouzdanost i siguran kanal za uspostavljanje daljinske kontrole mašina. Upotreba F5G rešenja je značajno poboljšala produktivnost, pri čemu je faza IV obeležena rekordnim brojem kontejnera sa samo 400 članova osoblja.

Foto: Promo

Primena ove tehnologije pojednostavila je i arhitekturu mreže, smanjila kašnjenje i poboljšala efikasnost za više od 30 puta. Očekuje se da će F5G transformisati luke i kontejnerske terminale širom sveta, i da će ponuditi poboljšane operacije i produktivnost uz smanjenje oslanjanja na fizički rad.

Izvor:  https://www.huawei.com/en/media-center/our-value/shanghai-yangshan-port?utm_medium=psm&utm_source=linkedin&utm_campaign=media-center 

Huawei tehnologije u borbi za očuvanje najugroženijih vrsta na planeti

Zaštita kitova i delfina u Irskoj, stenskih antilopa u Grčkoj, Darvinovih lisica u Čileu, severnoameričkih jaguara u Meksiku i vodozemaca u močvarama Austrije, samo su neki od projekata očuvanja ugroženih divljih vrsta koje kompanija Huawei realizuje u više od 46 zaštićenih oblasti širom sveta.

Foto: Promo

Kroz inicijativu TECH4ALL, Huawei koristi veštačku inteligenciju kako bi doprineo rešavanju kritičnih ekoloških izazova – krivolova, ilegalne seče šuma i klimatskih promena.

Pored toga, u saradnji sa Međunarodnom unijom za zaštitu prirode i Institutom za istraživanje nacionalnog parka, na kineskom ostrvu Hanan, Huawei posvećeno radi na zaštiti i ponovnom naseljenju ugrožene vrste majmuna – hananskog gibona. Koristeći uređaje za praćenje zvuka koji su povezani sa platformom u CLOUD-u, rendžeri mogu da ih prate i nadgledaju čime se omogućava bolje razumevanje njihovog ponašanja i pronalaženje adekvatnih načina za njihovo očuvanje.

TECH4ALL je dugoročna inicijativa i akcioni plan kompanije Huawei za digitalizaciju ugroženih oblasti. Cilj ove strategije je da doprinese uspešnom očuvanju 300 zaštićenih područja širom sveta do kraja godine.

Izvor: https://blog.huawei.com/2023/03/07/world-wildlife-day-join-us-in-celebrating-partnerships-for-conservation/ 

Originalni tekst