Magazin “Trips to Discover” uvrstio je Opatiju među 15 najromantičnijih destinacija za Dan zaljubljenih.

Prošle godine Opatiju je na svoju listu najromantičnijih destinacija u Evropi uvrstio i magazin Forbes.

Opatija je predstavljena kao jedno od najboljih mesta koje inače treba posetiti u Hrvatskoj, kao i jedna od najromantičnijih destinacija u celoj Evropi.

Osim prirodnih lepota, kao zanimljivosti ističu velike istorijske vile u Opatiji i predivno šetalište uz obalu poznato kao Lungomare, kao i poznate gradske čokoladice što sveukupno čini savršeno okruženje za odmor usredsrešen na romantiku, piše Index.hr.

Opatija – bezbroj divnih snova

Opatijski hoteli pripremili su niz romantičnih paketa za parove koji žele da posete grad u februaru, javlja RiPrsten.

– Ako nam treba samo ljubav, kako su pevali The Beatlesi, onda Opatija ovog februara nudi sve što nam treba, i više – rekla je direktorica Turističke zajednice Opatije Suzi Petričić.

– Naš grad ima dugu tradiciju popularne romantične destinacije i drago nam je da to već drugu godinu zaredom prepoznaju renomirani turistički mediji. Sve naše posetioce očekuje zaista jedinstveni doživljaj za Dan zaljubljenih, u kojem sve što treba da urade jeste da se opuste i uživaju u čarima Opatije i predivnim trenucima u društvu svoje najdraže osobe – rekla je Petričić.

Osim Opatije, lista magazinaTrips to Discoverov najromantičnijih destinacija uključuje Kvebek u Kanadi, Island, Bermude, Kejp Kod, Strazbur u Francuskoj, Lagou u Portugalu, Kurasao, Estiz park, Kauai na Havajima, Ki Vest na Floridi, italijanski grad Luku, Čarlston u Južnoj Karolini, kao i dve destinacije u Meksiku, Meridu i Los Kabos.

Opatija – 7 skrivenih mesta za drugačiji odmor

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)