Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je od ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića zatražio da u Beograd uputi ekipu hrvatske policije, koja bi pomogla u potrazi za nestalim Splićaninom Matejem Perišem i dodao da su oni na putu.

Plenković je, kako prenosi zagrebačka N1 tv. komentarisao i izjavu ministra srpske policije Aleksandra Vulina, rekavši da je ona izvučena iz konteksta.

– Nema tu ništa. Ono što sam ja izgovorio, kao i uvek to negde neko skrati, složi u nekakav naslov koji nema veze sa suštinom – rekao je Plenković.

Što se nestalog Mateja Periša, Plenković je rekao da je zatražio od ministra policije Davora Božinovića da u Beograd uputi ekipu predstavnika hrvatske policije.

– Oni su na putu za Beograd – rekao je Plenković novinarima u Splitu.

On je kazao da se sve vreme radi na dva načina.

– Jedna je direktni razgovori s policijom, drugo su diplomatsko-konzularne aktivnosti koje naša ambasada provodi sa srpskim vlastima – rekao je Plenković.

Dodao je da treba zahvaliti srpskoj policiji na trudu u pronalasku nestalog Splićanina.

– Na ovaj način želimo dati dodatni naglasak da damo zajednički doprinos u potrazi za Matejem – rekao je hrvatski premijer, preneo je zagrebački portal Index.

Za njega je, kaže, bitno da porodica i javnost dobiju celovitu informaciju, da se svi elementi istraže do kraja. Dodao je da se još puno toga ne zna.

Otac Mateje Periša o potrazi za sinom: Daj Bože da grešim

Izvor: Tanjug

Original Article