Martina Vrbos, hrvatska pevačica, srpska državljanka i jedna od takmičarki za Pesmu Evrovizije, već danima je meta napada hrvatskih medija koji je zovu i osudjuju što se priklonila srpskom takmičenju za pesmu koja će našu zemlju predstavljati na Evroviziji u Malmeu.

Naime, najčitanija „hrvatska glasila“ razapinju Martinu zbog toga što srčano brani boje srpske zastave, a nije se ni ponudila da učestvuje na Dori. 

Foto: Foto: Privatna arhiva

 

S druge strane, domaći mediji jedni za drugima šeruju pesmu „Da me voliš“ kao jednog od favorita. 

Već nekoliko dana i Hrvati i Crnogorci postavljaju isto pitanje: „Kako to da Hrvatica želi da predstavlja Srbiju i kako to da Srbija dozvoljava Hrvate na nacionalnom takmičenju ovog tipa?“ 

Posebnu zbrku unelo je i šuškanje o tome da je pesma napisana za predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

Pevačica iznervirana očiglednim pokušajima da se u muziku ubaci šovinistički ton tako očekivan od „susjedne“ Hrvatske, koja nije u stanju da sačuva ni velike umetnike poput Martine Vrbos, za Informer kaže:

– Ja jesam Hrvatica. Međutim, ja sam i državljanka Republike Srbije u kojoj živim sad već više od decenije. To je zemlja u kojoj su rođena moja deca. Da nije primitivne politizacije na svim nivoima, pa i na nivou muzike i zabave, gde ni slučajno ne bi smelo da je bude, nikada niko ne bi nikome postavio takvo pitanje, pa ni mediji meni. Naš predsednik Aleksandar Vučić svuda u svetu Srbiju predstavlja kao modernu državu svih njenih građana, a ja sam najbolji dokaz da to jeste tako! Iz inata ću pobediti i svim srcem predstavljati svoju Srbiju u Malmeu! Dosta je bilo!

Na zvaničnom Instagram profilu Martine Vrbos, osvanula je i zvanična izjava, kako bi se konačno zaustavili napadi.


Jovana Jeremić isplanirala porođaj: Voditeljka rađa dete

sledeća vest

Originalni tekst