Od početka Olimpijskih igara (OI) u Parizu, sportisti u Olimpijskom selu pretežno se žale na hranu, neudobne krevete, nedostatak klima uređaja i prevoz, preneli su francuski mediji.

Francuski Organizacioni komitet OI je saslušao primedbe i planira da poveća broj osoblja za organizovanje prevoza, kao i više vozila za sportiste, javio je list Parizijen (Le Parisien).

Britanska delegacija je pokazala nezadovoljstvo hranom u Olimpijskom selu i odlučila da dovede svog kuvara, tako da ti sportisti sada uzimaju odvojeno obroke od ostalih delegacija.

Britanci su očekivali više hrane, posebno mesa i jaja, i žalili su se što u kantini ne mogu sami da se usluže. Francuzi su odgovorili da su obroci manji da bi se izbeglo bacanje hrane, preneo je francuski list.

Nemački sportisti su se žalili na gužvu u kantini i što nema više osoblja da ih usluži. Ocenili su da ni kvalitet ni količina hrane nisu dobri.

Bilo je i žalbi na neudobne krevete, da su suviše tvrdi, i da nema klima uređaja. Francuski komitet je rekao da će učiniti sve da reši te probleme.

OI, koje su počele 26. jula, traju do 11. avgusta.

Post Views: 36

Originalni tekst