Protesti ekoloških aktivista su tema broj jedan u Srbiji već nekoliko meseci. Blokade saobraćajnica rezultirale su povlačenjem zakona o eksproprijaciji iz skupštinske procedure, a protesti protiv istraživanja i iskopavanja bora i litijuma doživeli su kulminaciju kampovanjem aktivista ispred predsedništva i protestnom šetnjom na Sretenje.

Međutim, da su protesti i apeli ekoloških aktivista imali i globalni odjek, svedoči i objava holivudske glumice Alise Milano na društvenim mrežama.

Popularna Fibi iz Čari, serije po kojoj je Alisa najpoznatija našoj publici, podržala je inicijativu za zabranu pomenutog rudarenja postom na Tviteru:

– Građani Srbije kampuju ispred Predsedništva i zahtevaju izmene zakona radi zaštite životne sredine. Podržite najveći građanski ekološki pokret na svetu, potpišite peticiju protiv Rio Tinta i širite vesti – napisala je Milano, uz hešteg #EyesOnSerbia.

Na ovaj način je Alisa praktično ponovo „oživela“ post na Jutjubu naše Bojane Novaković, takođe glumice i aktivistkinje, u kojem obrazlaže zbog čega je nužno ustati u odbranu ekologije.

Izvor: Nova

Squid game u Srbiji: Igre punjenih lignji sa predsednikom Vučićem

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)