EPA-EFE/JAMES ROSS

U Sjedinjenim Američkim Državama produžena je primena uslova za ulazak u zemlju prema kojem putnici moraju da prilože dokaz o barem dve primljene vakcine protiv kovida.

Produženi uslovi biće na snazi najmanje do 10. aprila 2023. godine, što praktično onemogućava Novaku Đokoviću da nastupi na mastersima koji će se igrati u Indijan Velsu i Majamiju.

🚨 | Breaking – USA extends entry requirement of proof of vaccination for non-US nationals until April 10 2023

💥 Unless you fall into an exemption criteria you have to show proof of 2 Covid vaccines, despite most world countries scrapping a vaccine requirements ages ago pic.twitter.com/Ppdg1kLWSP

— Jamie Jenkins (@statsjamie) January 3, 2023

Postoje dve kategorije putnika koje mogu biti izuzete od dokaza o vakcinaciji, ali srpski teniser po svemu sudeći neće ni pokušati da putuje u SAD ako uslovi ostanu na snazi.

To je bio slučaj i u 2022. godini, kada je, osim Indijan Velsa i Majamija, Đoković propustio i Sinsinati i US Open. Prethodno je Đoković bio deportovan iz Australije i nije mu bilo dozvoljeno učešće ni na prvom grend slemu sezone.

Zahvaljujući fantastičnim partijama u ostatku sezone i, između ostalog, osvojenom Vimbldonu, Đoković je ostao u vrhu ATP liste i ostvario je dovoljno bodova da se nađe na završnom mastersu u Torinu. Ostaje da se vidi da li će zabrana biti produžena i do leta, kada se održava Otvoreno prvenstvo SAD u Njujorku.

Originalni tekst