ROLAN Garos je tek počeo, a već preti da preraste u skandal i teniski presedan.

ХИТНО ГА ИЗБАЦИТЕ СА РОЛАН ГАРОСА! Огласио се највећи мрзитељ Новака Ђоковића и захтева тениски преседан

FOTO: AP/Tanjug

Naime, mrzitelj Novaka Đokovića, čuveni novinar Ben Rotenberg je pokrenuo priču da se Aleksandar Zverev izbaci sa Rolan Garosa. 

Tačnije, direktorka turnira Ameli Moresmo dobila je pitanje vezano za Zvereva i njegovo suđenje…

– Sve dok se suđenje ne završi i ne donese odluka, smatra se nevin i zato mu je dozvoljeno da učestvuje u žrebu.

Ove reči razbesnele su novinara Bena Rotenberga.

– Postojala je odluka suda u Berlinu protiv Zvereva zbog optužbi, kazneni nalog od 450.000 evra, odlučio je da se žali na tu odluku. Ali dok taj početni kazneni nalog važi, Zverev ne bi trebalo da se takmiči u sportu, Rolan Garosu ili bilo gde. Ako Zverevov krivični žalbeni postupak u Berlinu i dalje ne bude rešen do tada, Vimbldon može i treba da presudi drugačije od Rolan Garosa i da mu kaže da se kloni. Njegovo sadašnje prisustvo je mrlja na sport i ovi ogromni turniri bi bili sasvim dobri bez njega – dodao je Rotenberg.

If Zverev’s criminal appeal proceedings in Berlin are still not resolved by then, Wimbledon can and should rule differently than #RolandGarros and tell him to stay away.

His present presence is a stain on the sport and these enormous tournaments would be just fine without him. — Ben Rothenberg (@BenRothenberg) May 26, 2024

Podsećanja radi, Nemcu je u toku suđenje zbog optužbe bivše devojke Brende Patee da ju je zlostavljao. Ona je tužbu podnela u oktobru 2023. navodeći da ju je teniser fizički zlostavljao u maju 2020.

Sud je potom Zverevu izrekao kaznu od 450.000 evra bez suđenja, što znači da bi mogao da postigne finansijsku nagodbu ako prizna krivicu. Međutim, Zverev je osporio odluku suda i uložio žalbu na suđenje, tvrdeći da je nevin od samog početka.

Inače, Zverev u međuvremenu takmičenje u Parizu počinje danas protiv Rafaela Nadala, dok je trenutno u strasnoj ljubavnoj vezi sa Sofijom Tomalom.

BONUS VIDEO: Novak Đoković – Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst