I konačno nakon dvomjesečne pauze došao je trenutak da uživate u novoj sezoni „Zvezda Granda“. Kao i uvijek, nepogriješivi tandem Sanja Kužet i Voja Nedeljković otvorili su prvu emisiju sedamnaeste sezone, a na samom startu Saša Popović otkrio je nova pravila.

-Ono što je bitno je da muškarci mogu da izazivaju samo muškarce, a djevojke su protiv djevojaka. Što se tiče ocjenjivanja svaki član žirija može da glasa samo za jednog. Imamo izabranog i izazivača i taj koji pobijedi ostaje u emisiji, a onaj koji je izgubio ide u baraž. Ono što je takođe novina je da svaki član žirija može da priča samo 30 sekundi. I da svaki mentor će usvakoj emisiji sjediti na drugoj poziciji, a to određuje taster.

Čast da prvi udari „taster sreće“ imao je Đorđe David, nakon čega su brojevi dodeljeni i ostalim čanovima žirija koji su sreću okušali na tasteru.

Nakon toga došlo je vrijeme da se kandidati predstave, a led je probio Arnel Joldić iz Tešnja koji je pukom srećom, putem tastera odabrao svog protivnika.

Na crtu mu je stao bivši učesnik „Zvezda Granda“ Perica Veljković.

Momak iz Tešnja za svoje prvo predstavljanje odabrao je numere Lapsus Benda i Šerifa Konjevića „Zbog tebe sam vino pio“, dok je Perica zapevao „Ja bez tebe nisam ja“ i numeru Amar Gileta „Prekasno“.

Na samom kraju duela članovi žirija glasali su u Pericinu korist koji je osvojio šest glasova, dok se Arnel izbori za jedan glas koji mu je dala Viki Miljković.

-Ovo znači da Perica ostaje u igri, ništa se ne mijenja, a Arnelu saopštavamo da će večeras otići u baraž- objasnila je Sanja Kužet.

Dok je Aleksandar Milić Mili tvrdio da su oba kandidata večeras bila nesigurna, Viki Miljković nije krila oduševljenje momkom iz Tešnja.

-Tešnjak, ti si ovdje prvi put i imaš jako lijepu boju glasa i mislim da ti treba dati šansu i priliku da nešto pokažeš, da imaš mentora i stekneš isksutvo. Mislim da ćeš biti jako dobar kandidat – istakla je pjevačica.

-Viki mislim da tvoj kandidat koji je pobijedio je iz Tešnja? I sad ko je iz Tešnja ti mu daješ glas? Ja već vidim kako glasaš – dobacio je Saša Popović, dok se Violeta potvrdno smješkala.

Originalni tekst