LIBANSKA militantna grupa Hezbolah objavila je večeras video-snimak koji navodno prikazuje napad na izraelsku vazduhoplovnu bazu u Mironu, poznatu kao “oči države na severu”.

ХЕЗБОЛАХ ТВРДИ: Погођена израелска база позната као “очи државе”

Foto Tanjug/AP

Hezbolah tvrdi da je napad izvršen direktno na odbrambene kupole u bazi, prenosi izraelski “ynet”.

Odbrambene kupole, ondosno sistem kontrole vazdušnih snaga, odgovoran je za kontrolu vazdušnog saobraćaja u celom vazdušnom prostoru Izraela, navodi portal.

Sistem otkriva i identifikuje pokušaje infiltracije, aktivira različite sisteme naoružanja i usmerava avione-presretače prema neprijateljskim vazdušnim ciljevima.

Hezbolah napominje da je reč o “vazdušnom komandnom i kontrolnom centru na severu Izraela, čija je misija da organizuje, koordiniše i upravlja vazdušnim operacijama u Siriji, Libanu, Turskoj i severo-istočnom delu Sredozemnog mora”.

BONUS VIDEO – ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora - Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

90 DANA BEZ ODGOVORA: I dalje nema rezultata obdukcije za Stefana, Bojana i Igora – Priština i dalje krije kako su ubijeni Srbi u Banjskoj

PUNIH 90 dana prošlo je od tragedije u Banjskoj, 24. septembra, kada su u sukobu sa takozvanom kosovskom policijom stradala trojica Srba – Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana, Igor Milenković (50) i Bojan Mijailović (30) iz Leposavića. Stefan, Igor i Bojan sahranjeni su nakon šest dana agonije kroz koje su prošle njihove porodice. Međutim, njihova agonija tog dana nije završena – tri meseca kasnije, oni i dalje ne znaju kako su stradali njihovi najmiliji – rezultata obdukcije ubijenih Srba još uvek nema, a nema ni naznaka da će ih uskoro biti.

27. 12. 2023. u 07: 00

Originalni tekst