Pjevač Haris Džinović jedan je od najpopularnijih pjevača na estradnoj sceni, a njegove pjesme veoma često se mogu čuti u brojnim muzičkim takmičenjima.

Ipak, njegove numere slove za najteže te je Haris otkrio da li izborom njegovih pjesama učesnici muzičkih takmičenja sebi čine kontrauslugu.

-Ne vjerujem da im je to koska. Pjesme jesu zahtjevne i meni su teške. Često kažem sebi „Što si pravio ove pjesme kao da si ih radio neprijatelju“. Mnogo su zahtjevne i naporne, a posebno za živu interpretaciju. Ja sam perfekcionista i uvijek mi neki mali dio fali – priznao je Haris za Grand, a potom dodao:

-Naravno da mi laska što biraju moje pjesme, ali eto kad već imam priliku da kažem mladim kolegama i da ih posavjetujem da moje pjesme pjevaju na svoj način, jer će tek onda imati pravi efekat. Ako pjevaju da budu što vjernija kopija mene neće imati svoju identifkaciju, nego će biti samo drugi Haris.

Iako iza sebe ima bogatu, višedecenijsku karijeru Džinović ni danas ne ostaje imun na komplimente, posebno od strane kolega.

-Kera malog kad pomazite on drma repićem, prema tome kako neće prijati komplimenti? Prijat će do kraja života, to je ono za šta čovjek živi! – sa osmijehom je poručio Haris.

Mnogi pjevači su u posljednje vrijeme odlučili da napišu svoje biografije te je Haris za Grand otkrio da li bi nekada odlučio da napravi takav korak.

-Ako imam perfekciju o muzici nemam o životu da bih napisao neku autobigrafiju, da bih izmislio nešto što nije bilo. Mene to ne zadovoljava, to je kao da nosite lažni sat. Koje je to zadvoljstvo, isto tako kakvo je zadovoljstvo napisati laž. Zadovoljstvo je napisati istinu pa makar ona bila malo i „Pec – pec“- objasnio je za pjevač.

Originalni tekst