Iako u svojoj novoj dokumentarnoj seriji Megan Markl i princ Hari vrte u krug staru i dobro poznatu priču, jedan element je nov: uvreda na račun monarhije, pokojne Elizabete II, Harijeve porodice, britanske tradicije… i to uz kikot.

foto: Netflix / Planet / Profimedia
foto: Netflix / Planet / Profimedia

Juče su na Netfliksu objavljene tri epizode dokumentarne serije “Megan i Hari”, koja je, bez sumnje, vodeća vest u britanskim medijima.


Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa princ Hari (38) i Megan Markl (41) u najvećoj meri su pričali o onome što smo već čuli, da im nije bilo prijatno u britanskoj kraljevskoj porodici, da je Megan trpela rasističke ispade dela porodice i javnosti, da su je paparaci proganjali, novinari vređali…


Međutim, otkriveno je još nekoliko stvari koje nismo znali, poput toga kako je izgledao njen prvi susret s princem Vilijamom i Kejt Midlton, kako su se zapravo upoznali itd.

Međutim, ni o čemu se nakon objavljivanja serije ne priča kao o trenutku kada je Megan Markl pričala o svom upoznavanju s kraljicom. Naime, kada je trebalo da se sretne s Elizabetom II, Harijevom bakom, ona nije isprva razumela koliko je to bitno, da će morati da joj se pokloni, kao ni kako to tačno da učini.


Tek tad počinjem da shvatam koliko je to bitno. Mislim, Amerikanci će ovo razumeti, jer mi imamo večere i turnire inspirisane srednjim vekom. E, pa ovo je bilo tako. Kao, poklonila sam se, kao… Čast mi je, Vaše Visočanstvo – rekla je Megan i preterano duboko se poklonila širom raširenih ruku, prasnuvši u smeh.

V

Moment Meghan mocks her attempts at royal protocol with a deeply exaggerated curtsey as she describes ‘surreal’ first meeting with Queen and Prince Philip – as a stony-faced Harry watches on

======https://t.co/wiVrbcB1ZK pic.twitter.com/HZCiZpwT3H

— Επικαιρότητα – V – News (@triantafyllidi2) December 9, 2022

Bilo je tako intenzivno – rekla je i istakla da su Harijeve sestr od strica princeze Judžin i Beatris pohvalile njeno poklanjanje kraljici.

Za to vreme, dok se Megan grohotom smeje običajima zemlje iz koje potiče njen suprug, njegovoj porodici i vrednostima kojima je on učen od malih nogu, princ Hari je posmatra zaleđenog izraza lica.

Princ Hari
foto: Netflix, Twitter, Printscreen

“Pogledajte ga samo, hoće da propadne u zemlju”, “Ovo je trenutak u kom je shvatio šta je uradio od svog života”, “Ova se žali na rasizam, a onda se ponaša kao ksenofob”, “Nije joj smetalo kad su se njoj poklanjali, kezila se od uha do uha”… neki su od komentara.

Mnogi idu tako daleko da svako Meganino preterano klanjanje za života i pored kovčega (a bilo je vrlo dubokih!) tumače kao podsmeh.


Ipak, nije samo britanska javnost reagovala burno. Mediji su preplavljeni reakcijama raznih poznatih ličnosti na nepoštovanje koje je pokazano u ovom delu serije, a član Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Mark Dženkinson pozvao je kralja Čarlsa III da sinu i snahi oduzme titule vojvode i vojvotkinje od Saseksa.


Kao neko ko je član Parlamenta ispred Saseksa, ko je rođen u Saseksu i u njemu proživeo veći deo svog života… Mislim da je vreme da se ova titula oduzme nekome ko je očito ne poštuje – rekao je Dženkinson.

Originalni tekst