Haradinaj Stubla podnela ostavku na sve funkcije zbog optužbe za krađu glasova

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova i dijaspore Kosova Meljiza Haradinaj Stubla podnela je ostavku na tu i na funkcije u Alijansi za budućnost Kosova (ABK) posle optužbi za krađu glasova na parlamentarnim izborima 14. februara.

Meljiza Haradinaj-Stubla, Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Kosova
Meljiza Haradinaj-Stubla, Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Kosova

Ona je na Fejsbuku napisala da ostavku podnosi jer se nalazi u "piramidalnoj šemi linčovanja, pritisaka, manipulacija i ucena".

"Odluku donosim samo zbog moralne štete koju su mi nanele osobe sa prljavim ciljevima a ne zato što osećam odgovornost za manipulacije i optužbe koje su nemilosrdno upućene meni i mojoj porodici. Rušenje moje časti i rada igrama drugih, uzrok je i posledica ove odluke", navela je Meljiza Haradinaj Stubla.

Ocenila je da je video snimak koji navodno pokazuje kako njen suprug manipuliše glasovima "insceniran" i zatražila od tužilaštva da istraži slučaj.

"Nije tajna da Alijansa za budućnost Kosova nije bila favorit da pobedi na izborima i ta činjenica je alarmirala neke da ne biraju sredstav u borbi da politički prežive", navela je ona.

U ponedeljak ja Izborni panel za žalbe i predstavke naložio ponovno prebrojavanje glasova ABK pristiglih poštom i uslovnim glasovima, prihvatajući tako žalbu Fljorentine Đerđaj da joj je Haradinaj Stubla ukrala glasove.

Po konačnim, ali još nepotvrđenim rezultatima prevremenih izbora, Haradinaj Stubla je dobila 4.424 glasa i time bila poslednji poslanik sa liste ABK.

Ona je juna prošle godine imenovana za ministra spoljnih poslova i dijaspore u vladi Avdulaha Hotija.

Centralna izborna komisija (CIK) Kosova objavila je da je na osnovu konačnih rezultata pobednik prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, održanih 14. februara, Pokret Samoopredeljenje sa 49,95 odsto glasova, odnosno sa 58 poslaničkih mandata.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article