Popularna zvijezda „Granda“, Hanad Džehverović, dugo je najavljivao svoju prvu pjesmu pod nazivom „Kunem ti se svim“ i konačno je predstavio. Pjesma je u rokerskom stilu, baš onako kako se i očekivala od njega. Pjevač priča o tome da li je zadovoljan svojom pjesmom, kako reaguje publika, ali otkriva ideju na koju je došao kako bi spojio kolege iz takmičenja.

Kakve su prve reakcije na pjesmu „Kunem ti se svim“?

-Reakcije su za sad odlične, ja sam prezdovoljan. Za prva 24 sata nakon izlaska pjesme su uslijedile jako pozitivne reakcije. Ljudima se sviđa pjesma i energija koju smo ponudili. Ali tek smo počeli, tek sad treba da idu razna gostovanja i promocija.

Kakva je bila saradnja sa Amirom Misirlićem, Almirom Ajanovićem i Damirom Bečićem?

-To je vrhunska ekipa profesionalaca, a i dobrih ljudi.

Koliko si se ti miješao u posao?

-S njima je lako i lijepo raditi jer oni svoj posao rade besprijekorno, tako da se ja iskreno nisam mnogo miješao, jer nisam imao niti šta da dodam, niti šta da oduzmem. Krajnji proizvod je ispao odličan.

Tvoj bivši mentor Đorđe David je odobrio pjesmu. Koliko su ti značili njegovi savjeti?

-Moj Đole će nekako uvijek da mi bude mentor, i naravno da mi njegovi savjeti uvijek znače. To je čovjek sa mnogo jakog i dobrog iskustva iza sebe. Uvijek je iskren i kaže odmah na prvu šta misli i osjeća, a ja to jako poštujem. Šta god da kaže ja znam da mi ne misli nikad loše.

Ko je tvoj najveći kritičar?

-Moj najveći kritičar je uvijek bila, i mislim da će zauvijek biti moja mama.

Zapjevaš li narodnjake za svoju dušu?

-Narodnjake ne da pjevam samo za svoju dušu, nego je većina mog repertoara u tom nekom narodnjačkom tonu. Ja dosta radim klubove, a ta vrsta svirke zahtijeva da se pjeva više narodne muzike, jer u ovom poslu ako ne pjevate sve i svašta ne možete opstati. Jednog dana kad dođem na nivo da pravim svoje koncerte, pjevat ću samo ono što se meni pjeva, i što najbolje osjećam. Ali dug je i težak put do toga.

Da li je finalem „Zvezda Granda“ ispunjen tvoj cilj?

-Od prvog momenta kad sam odlučio da se prijavim u takmičenje, moj cilj i želja su bilo je finale. To je zato što nas struka dovodi do finala, dakle stručni ljudi vam kažu da ste najbolji. U finalu pobjednika odlučuje publika, tako da tu ima puno više faktora, i ne morate biti najbolji pjevač da biste pobijedili.

Jesi li razmišljao o duetu sa nekim od kolega iz takmičenja?

-Naravno, prije svega s mojim Isakom Šabanovićem. Dogovaramo se za duet, ima godina dana, ali nikako da ugrabimo vremena, da se time ozbiljnije pozabavimo, ali mislim da će se to skoro pa sigurno desiti. Drugi duet koji bi volio je sa mojim Aleksnadrom Josifovskim. A onda, imam neku ludu ideju i želju da nas trojica otpjevamo svi zajedno jednu pjesmu kao predstavnici rokenrola iz „Zvezda Granda“.

Ima li danas rok muzika perspektivu?

-Najiskrenije mislim da nema, ili barem nema ona stara verzija koja se pravila prije trideset godina. A kako napraviti neki novi rokenrol da se svidi publici na Balkanu, to ni sam ne znam. To je pitanje za autore, ja sam tu da otpjevam i iznesem ono što oni zamisle.

Tvoja majka je profesorica u Srednjoj muzičkoj školi i već godinama pjeva prateće vokale Halidu Bešliću. Da li se konsultujete oko karijere?

-Moja mama i ja smo se uvijek konsultovali oko svega u životu. Uvijek sam tražio njeno mišljenje i savjet. Nekad se mišljenja poklope nekad ne, ali komunikacija je uvijek tu, savjeti su uvijek tu. Ja nekad znam biti jako tvrdoglav i uraditi po svom, po svaku cijenu, ali dobro, to je Hanad.

Razgovarala: N. N.

The post HANAD DŽEHVEROVIĆ O NOVOJ PJESMI, KARIJERI I KOLEGAMA: Imam ludu želju da uradim duet sa Isakom i Josifovskim appeared first on Express.

Original Article