Hamza Gušić iz Zagreba vratio se nakon četiri godine pauze u muzičko takmičenje „Zvezde Granda“ sa mnogo većim iskustvom, ali i sa tremom koju ni ovog puta nije mogao da savlada. Za mentoricu je uzeo Mariju Šerifović, a ona ga je upozorila da je uvijek gladna i nervozna. Hamza joj je rekao da će se pokajati ako ga ne izabere u tim, što je nasmijalo i Mariju.

Jesi li zadovoljan nastupom?

-Previše sam olako shvatio prvi krug, mislio sam, već sam do sada prolazio olako prvi krug, pa sam opušteno krenuo za Beograd, ali sam zaboravio kako je to stajati tamo na sceni i da je drugačije kad te neko ocjenjuje. Nisam baš 100% zadovoljan. Znam koliko mogu.

Na Grandovoj sceni te nije bilo četiri godine. Da li si zreliji i spremniji?

-Zreliji svakako jesam. Nastupam puno po Evropi i Balkanu, jer već sam izbacio svoju pjesmu i covere koji broje milionske preglede.

Da li je bilo treme pred žirijem?

-Više bih to nazvao uzbuđenjem uvijek vlada blaga doza “treme”.

Da li bi se Mairja Šerifović pokajala da te nije uzela u tim?

-To morate pitati nju, ali evo odradili smo pripremu za drugi krug i zadovoljna je kad me je čula uživo. Dobio sam jako dobre pohvale od nje i njenog tima za pjevanje.

Kako napreduje dijeta, jer ti je mentorica savjetovala da smršaš?

-Jako je teško. Uzeo sam privatnog trenera, pa treniramo. Vidjet ćemo koliko ću kg skinuti do drugog kruga. Savjetovala mi je prvenstveno zbog zdravlja, a i posao je takav da stvarno ovaj put moram se primiti posla i riješiti se desetak kila.

Razgovarala: N.N.

Originalni tekst