Hakerski napad na Evropsku agenciju za lekove i dokumenta o vakcini Fajzer-BioNTek

Dokumenti o vakcini protiv koronavirusa proizvođača Fajzer-BioNTek bili su mete hakerskog napada na podatke Evropske agencije za lekove (EMA), saopštila je večeras kompanija Fajzer.

Blogtrepreneur/Flickr: Kompjuterski virus, sajber kriminal
Foto: Blogtrepreneur/Flickr / Kompjuterski virus, sajber kriminal

"Važno je napomenuti da ni sistem BioNTeka ni Fajzera nisu ugroženi i tako nismo upoznati koji su lični podaci hakovani", naveo je Fajzer i dodao da čeka dodatne informacije od evropske agencije.

Drugi detalji nisu saopšteni.

Farmaceutske kompanije BioNTek i Fajzer početkom decembra su podneli zahtev Evropskoj agenciji za lekove za uslovno odobravanje vakcine protiv koronavirusa, što je EMA odbila ističući da će mišljenje o toj vakcini dati na sastanku 29. decembra, nakon čega će ono biti prosleđeno državama članicama na usvajanje.

Do sada su tri zemlje odobrile Fajzer-BioNTekovu vakcinu. Danas su to učinile Kanadske vlasti, dok su prethodno vakcinu odobrile prvo Velika Britanija, a potom i Bahrein.

Izvor: Beta, Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.

Original Article