Početak Premijer lige domaći mediji iskoristili su za razgovor s jednim od najboljih fudbalskih trenera današnjice – Pepom Gvardiolom. 

O našoj zemlji i o našim sportistima Pep je imao samo reči hvale, a sudeći po onome što je ispričao za Arenu Sport, ni jedan uspeh koji su reprezentativci Srbije postigli na Olimpijskim igrama u Parizu nije mu promakao.

„Mora da ste strašno ponosni u Srbiji, da ne pričam o Đokoviću… Teško je između Nadala i Đokovića (oceniti ko je bolji, op. au), neverovatno je šta su uradili, a Đoković je i dalje tu. Mentalitet sa kojim je igrao protiv Alkarasa je razlog zbog koga su Olimpijske igre veličanstvene“, rekao je Pep tokom razgovora za TV Arena sport.

A to nije sve, jer su katalonskog stratega impresionirali i košarkaši.

„Pogledajte Srbiju sa Jokićem. Zamalo da Srbija pobedi SAD u polufinalu… Mentalitet ne samo u Srbiji, nego i u Hrvatskoj, Crnoj Gori, u celoj bivšoj Jugoslaviji je neverovatan i voleo bih to da naučim. Znatiželjan sam da naučim kako momci mogu da se čak i svađaju na trenizima, viču jedni na druge, ali kad su na terenu, ili bazenu, onda su braća. I više od toga. Bore za apsolutno za sve. Zato bi i Srbija i Hrvatska trebalo da budu ponosni zbog zaostavštine koju su ostavili Evropi. Talenat, veštine i tehnika koju demonstriraju u svim sportovima su, takođe, neverovatni“, ocenio je Pep Gvardiola.

Post Views: 24

Originalni tekst