Komšije Elene Karaman otkrile su da dizajnerka nameštaja na svom imanju na Kosmaju redovno izvodi rituale, grli drveće, ali i ljubi zemlju.

Elena Karaman već duže vreme radi na svojoj kući “Nemetoni”, koja se nalazi na planini Kosmaj. Nakon razvoda od Jugoslava Karića kuću koju je posedovala prodala je porodici Đoković, a potom kupila imanje u blizini šume i tamo sagradila novo zdanje.

Radovi napreduju, a kuća je unutra opremljena, te Elena tamo uveliko živi sa izabranikom, fotografom Dušanom Reljinom. Dvorište se sređuje, a prema rečima komšija, lepa Elena na imanju redovno izvodi rituale.

Foto: ATAIMAGES

Elena Karaman

 Komšijama je Elena veoma čudna. Oni njen način života nikako ne razumeju. Pre neki dan nisu mogli da shvate šta predstavljaju razne statue ispred Eleninog doma. Nekoliko puta su je videli kako izvodi rituale, upravo ispred tih statua, ali im nije bilo jasno čemu to sve služi. Viđaju je i u šumi kako grli drveće i ljubi zemlju. Iza njene ograde se često čuje pesma koju izvodi, ali na vrlo čudnom jeziku. Njih to plaši ali je ujedno glavna tema komšijskih priča – kaže jedan od mlađih meštana za Blic i dodaje:

 Oko kuće je napravila i košnicu. Želi da ima svoj prirodni med. Voli sve ono što je domaće, njen dečko često kupuje od seljaka, ali se ona retko pojavljuje u obližnjim piljarama. Med joj je bila prva stavka na spisku i zbog toga se sada košnice nalaze oko kuće. U dvorište planira da donese i nekoliko statua, kako bi mogla da izvodi dodatne rituale pod punim mesecom. Jednostavno, njen život je mnogo drugačiji od ostalih i komšije to ne mogu da razumeju. Baš zbog svega toga, Elena je dodatno pojačala ogradu oko kuće. Podigla ju je za nekoliko santimetara u visinu i ogradila dvorište kako komšije ne bi mogle da joj vire. Sagrađen je i bazen ali se ne vidi sa strane putića koji vodi kroz šumu već sa drugi odakle ne postoji prilaz njenoj kući.

Foto: ATAIMAGES

Elena Karaman

Elena skoro da nema prve komšije, zapravo su one udaljene stotinama metara.

– U poslednje vreme je slabije viđam jer mislim da živi na nekoliko destinacija. Kada god dođe ovde, pravi se da nas ne poznaje. Nikom se od nas ne javlja. Ima svoje rituale koje izvodi uglavnom kasno noću ili baš rano ujutru, kada izlazi sunce. Često se čuju čudni zvukovi iz njenog dvorišta. Vidimo ponekad da joj dođe Verica pa šetaju šumom. Onaj njen dečko nam se čini kao dobar čovek i deca su joj vaspitana, ona se javljaju – ističe komšinica i dodaje:

– Čudan je njen način života. Uvek na portirnici bude čovek koji joj čuva kuću kako se niko od komšija ne bi šunjao. Načula sam da ima u cilju da u budućnosti sama priozvodi svoju hranu i da više ništa ne kupuje – zaključuje komšinica koja je želela da ostane anonimna, dok ostatak komšiluka nije bio raspoložen za razgovor.


Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i “Klik TV” ili na portalu informer.rs

(FOTO) Zavirite na imanje Elene Karaman u Provansi! Polje tajni, nekoliko vekova stara štala i drvo mudrosti!

sledeća vest

Originalni tekst