Košarkaši Grčke su ubedljivo savladali Sloveniju sa 96:68, u okviru polufinala kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu 2024.

ГРЦИ ПОСЛАЛИ ДОНЧИЋА КУЋИ: Кошаркаши Словеније остали без Олимпијских игара

Foto: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Grčke plasirala se u finale kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre, pošto je danas u Atini savladala Sloveniju rezultatom 96:68.

Grčka je od samog starta krenula da dominira, rešila prvu četvrtinu +18 (32:14) u svoju koristi i do kraja držala dvocifrenu prednost.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Do pobede, Grčku je predvodio Tomas Vokap sa 19 poena, šest skokova i dve asistencije, dvocifren je bio i Toliopulos sa 17 poena (4/4 za tri poena).

Pratili su ih Janis Adetokumbo sa 13 poena, četiri skoka i dve asistencije uz limitiranu minutažu, kao i Dinos Mitoglu sa 11 poena i šest skokova.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U duelu dve velike NBA zvezde Luka Dončić je sa 21 poenom, uz sedam skokova i pet asistencija, bio statistički bolji od Janisa Adetokumba (13 poena i četiri skoka, za samo 20 minuta na parketu), ali pre svega jer je Grk nakon što je njegova ekipa stekla veliku prednost „odmarao“ pred finale.

Grčka će u finalu igrati sutra protiv pobednika drugog polufinala u kojem se od 20 sati sastaju Hrvatska i Dominikanska Republika.

BONUS VIDEO „FOKUS NAM JE PARIZ 2024“: Basketaš Strahinja Stojačić za „Novosti“ o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst