U požaru koji je u utorak ujutru izbio u Obrenovcu, izgorila je kuća nekadašnjeg takmičara šoua „Nikad nije kasno“ Radeta Čitlučanina.

Pjevač se oglasio za Grand i otkrio da je za svega par minuta ostao bez ičega.

-Još uvijek ne znam šta se desilo, sve je izgorilo, sve što je bilo u potkrovlju je progutala vatra. Komšinica je juče oko 8 sati ujutru primijetila da nam gori krov i uletjela je u naš dom da nam javi. Bio sam u šoku, i dalje sam, ne znam šta me je snašlo. Čim je uletjela u kuću i rekla šta se desilo, krenuo sam da vidim šta se dešava, ali je vatrena stihija bila brza kao munja. U tom trenutku sam samo gledao gdje mi je dijete – počinje priču Rade i nastavlja:

-Kažu da je do požara došlo ili zbog instalacije ili zbog grijanja, još uvijek ne znam. Bili su vatrogasci, bila je policija, saznat će se uzrok uskoro.

Rade ističe da je i sam mogao da nastrada u požaru, budući da je u trenutku gledao gdje mu je 14-godišnji sin, te zbog toga uletio u vatrenu stihiju.

–Mislio sam da je unutra, uletio sam u vatru koja mi je zahvatila dio jakne, a poslije i glave, ali dobro sam prošao. U šoku sam i dijete mi je u šoku. Nismo spavali cijelu noć, sve se potrefilo kako ne treba – kaže takmičar koji je nedavno operisao kilu.

-I dalje se oporavljam, pa nisam imao dovoljno snage da odmah reagujem kako bih inače. Pokušao sam brzinski da izvučem crijevo, da gasim sam, ali je krov već bio izgorio do pola, a i vatrogasci brzo došli. Šta da vam kažem? Izašli smo goli i bosi iz kuće. Sve je izgorilo,i namještaj i dokumenta i sinovljeve knjige, ma sve. Sve je otišlo, više nemamo ništa – s knedlom u grlu govori Rade i nastavlja:

-Šteta je mogla da bude i veća, da zahvati i druge kuće. Srećom to se brzom intervencijom nije desilo.Ali eto, mi smo imali tu nesreću da ostanemo bez ičega. Sad moramo da krenemo od nule.

Vatrena stihija progutala je sve vrijedno što je Rade imao ali, kako kaže, ono najteže ga tek očekuje.

-Teško je, jako je teško. Hajde namještaj što je izgorio, nema veze, kupit će se, ali i zidovi su izgorjeli, sad treba sve početi od nule. Drveno stepenište je isto izgorjelo, laminat isto, sve je uništeno, cijelo potkrovlje – kaže Rade i dodaje da trenutno ne može da boravi u svojoj kući.

-Trenutno smo sin i ja kod moje tetke u Ubu, nemamo gdje drugde da odemo. Zbog gareži od požara ne možemo da budemo tu, moramo da sačekamo da se osuši. Struja je isključena, tako da sad moramo da čekamo. Ipak, najgore mi je što moram sina da obezbijedim za školu, a on trenutno nema ni knjige ni garderobu– istakao je Rade.

(Express/grand.online)

Originalni tekst