Grandova pjevačica Elma Hrustić godinama živi i radi u Istanbulu.

Ova pjevačica koja korijene vuče iz Viteza trenutno živi u blizini ulice Taksim u kojoj se danas desio teroristički napad.

Za Express je dala izjavu na okolnosti tragedije koja je pogodila Tursku.

-Ja živim u blizini Taksima, mogu reći da ono čemu smo svi danas svjedočili je strašno. Prizori koji ljudi sa lica mjesta plasiraju u medije lede krv u žilama: Teško ranjeni i povrijeđeni ljudi, dvoje djece bez ruku, bez glave. Zaista, strahota.

Pjevačica je naglasila da je ona dobro, a dodala je da je trenutno na snazi odluka zabrane za društvene mreže poput Facebooka, Instagrama i Twitera, rade samo Viber i Whatsapp.

Prema njenim riječima ulica Taksim je zatvorena, odgođeni su društveni događaju poput utakmica i sličnih skupova zbog straha od ponovnog napada.

Podsjećamo, do eksplozije je došlo u 16 sat i i 20 minuta kada se na ulici nalazio veliki broj prolaznika. Turski mediji prenose da je počinilac žena.
U eksploziji je prema informacijama koje je saopćio predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan poginulo najmanje šest osoba, a 53 osobe su povrijeđene.

Dalal Midhat nakon napada u Turskoj: Suosjećam sa žrtvama

A.K.H

The post Grandova pjevačica nakon stravične eksplozije u Istanbulu: Živim u blizini Taksima, ovo je strahota appeared first on Express.

Original Article